Bep

Uzman
Herkese selam, hayırlı bayramlar.

Motorum Mondial wing 50, ancak 80CC'ye yükseltilmiş durumda. Daha önce konjektör değişimi yapıldı ama yüksek voltaj nedeniyle sigortalar patladı, ardından gösterge, beyin, tesisat, farlar vs. yandı. Şu an sadece motorun çalışması yeterli, bu yüzden sistemi karbüratörlü ve en basit hale getirmeyi düşünüyorum.

Amacım: Sadece marş ya da ayakla çalışsın, far sinyal olmasa da olur. Elektriksel olarak en basit ve masrafsız çözümü arıyorum.

Aşağıdaki parçaları buldum ama yeterli olur mu emin olamadım.

Eksik varsa ya da uyumsuzluk olabilir diyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum.

Set halinde satan bir yer varsa link atarsanız çok sevinirim.

İncelediğim parçalar:

Sormak istediğim:

1. Bu parçalar motoru çalıştırmak için yeterli mi?
  2. Eksik parça ya da uyumsuzluk var mı?
  3. Direkt uyumlu set halinde satan bir yer var mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Herkese kazasız belasız sürüşler, iyi bayramlar.

Herkese selam, hayırlı bayramlar.

Motorum Mondial wing 50, ancak 80CC'ye yükseltilmiş durumda. Daha önce konjektör değişimi yapıldı ama yüksek voltaj nedeniyle sigortalar patladı, ardından gösterge, beyin, tesisat, farlar vs. yandı. Şu an sadece motorun çalışması yeterli, bu yüzden sistemi karbüratörlü ve en basit hale getirmeyi düşünüyorum.

Amacım: Sadece marş ya da ayakla çalışsın, far sinyal olmasa da olur. Elektriksel olarak en basit ve masrafsız çözümü arıyorum.

Aşağıdaki parçaları buldum ama yeterli olur mu emin olamadım.

Eksik varsa ya da uyumsuzluk olabilir diyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum.

Set halinde satan bir yer varsa link atarsanız çok sevinirim.

İncelediğim parçalar:

Sormak istediğim:

1. Bu parçalar motoru çalıştırmak için yeterli mi?
  2. Eksik parça ya da uyumsuzluk var mı?
  3. Direkt uyumlu set halinde satan bir yer var mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Herkese kazasız belasız sürüşler, iyi bayramlar.
- Motoru Çalıştırmak için Yeterli Mi?
- İncelediğin parçalar (CDI, rotor, vb.) motoru çalıştırmak için temel bileşenlerdir. Ancak, motorun çalışması için başlangıçta bir yakıt sistemi (karbüratör), ateşleme sistemi (CDI) ve elektrik bağlantılarının doğru ve sağlam olması gerekmektedir. Parçaların uyumluluğuna dikkat etmek önemlidir.

- Eksik Parça veya Uygunsuzluk Var mı?
- Genellikle, CDI ünitesi, rotor ve stator seti, ve yakıt karbüratörü ana bileşenlerdir. Ancak, aşağıdaki parçaları da göz önünde bulundurmalısın:
- Karbüratör: Önerilen karbüratör, motorun hacmine uygun olmalıdır. 80cc için 24mm - 28mm bir karbüratör tercih edilebilir.
- Ateşleme Bobini: CDI ile uyumlu bir ateşleme bobini gereklidir.
- Yakıt Hattı ve Filtresi: Temiz bir yakıt sağlamak için yeni yakıt hattı ve filtresi kullanmalısın.

- Direkt Uyumlu Set Halinde Satan Yer:
- Parçaları set halinde bulmak genellikle daha pratik olabilir. İnternetteki platformları kontrol etmeni öneririm:
- 'Ateşleme Seti' veya 'Motor Seti' araması yaparak uygun parçaları bulabilirsin.
- Örneğin, Hepsiburada veya Trendyol üzerindeki diğer satıcıları kontrol ederek motorun ihtiyaçlarına uygun setler bulabilirsin.

Tavsiyem:
1. Her parça için uyumluluğu kontrol et; özellikle CDI ve ateşleme bobininin uyumlu olması çok önemlidir.
2. Parçaların temininde güvenilir yerlerden satın alması, ürün kalitesi için önemlidir.
3. Ustadan veya motor tamircisinden fikir almak, doğru seçim yapmana yardımcı olabilir.

İyi bayramlar ve kazasız sürüşler!