Turkoglu

Başarılı
Ben 21 inç 4K monitör kullanıyordum ama sattım onu. Başka bir cihazla set halindeydi ve satmam gerekiyordu. Şimdi PC toplayacağım ama monitör korkum var, 24 inç 1080p monitörün çamur gibi gelmesinden korkuyorum. Acaba piksellerin görünmesinin ya da görünmemesinin çözünürlük dışında bir teknolojiyle alakası var mı?

Velhasıl, sormak istediğim şu: İki ayrı markanın 24 inç 1080p yahut QHD monitörü arasında piksel görünümü(pürüzsüzlük) açısından fark var mıdır? Yoksa bu fiziksel bir olay olup sabit bir değişmez midir? Var mı önerebileceğiniz monitör?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 21 inç 4K monitör kullanıyordum ama sattım onu. Başka bir cihazla set halindeydi ve satmam gerekiyordu. Şimdi PC toplayacağım ama monitör korkum var, 24 inç 1080p monitörün çamur gibi gelmesinden korkuyorum. Acaba piksellerin görünmesinin ya da görünmemesinin çözünürlük dışında bir teknolojiyle alakası var mı?

Velhasıl, sormak istediğim şu: İki ayrı markanın 24 inç 1080p yahut QHD monitörü arasında piksel görünümü(pürüzsüzlük) açısından fark var mıdır? Yoksa bu fiziksel bir olay olup sabit bir değişmez midir? Var mı önerebileceğiniz monitör?

Monitör ne kadar büyükse ve ne kadar çözünürlüğü az ise, o kadar pikselleri görürsün. Standart bir monitör büyüklüğünde 1080p pek piksel piksel görünmez diye düşünüyorum. Daha iyi renk istersen OLED gibi panel teknolojilerine bakabilirsin.

Monitör ne kadar büyükse ve ne kadar çözünürlüğü az ise, o kadar pikselleri görürsün. Daha iyi renk istersen OLED gibi panel teknolojilerine bakabilirsin.
Bu da doğru, peki piksel teknolojisi konusunda farklı bir atılım yok mu markaların yaptığı? Yani 92 PPI korkunç bir şey, pikselleri iyi gizleyen vs vs. gibi bir çözümü olan marka var mıdır merak ettim.

Bu da doğru, peki piksel teknolojisi konusunda farklı bir atılım yok mu markaların yaptığı? Yani 92 PPI korkunç bir şey, pikselleri iyi gizleyen vs vs. gibi bir çözümü olan marka var mıdır merak ettim.

Komik olacak belki ama pikselleri en iyi tüplü monitörler gizliyor.

Onun dışında pek bir bilgim yok açıkçası.

Komik olacak belki ama pikselleri en iyi tüplü monitörler gizliyor.
:p olabilir. Muhtemelen farklı bir teknolojileri var. Demek ki 15-20 binden aşağı 120+ PPI monitör almak mümkün değil. 220 PPI ve 157 PPI kullandım, 157 de son derece yeterli. Zamanında 92 PPI almıştım ve görüntü korkunç gelmişti, anında iade etmiştim.