Merhaba monitör almayı düşünüyorum, ancak nereden almalıyım pek emin değilim. Aklımda vatan ve Amazon var. Vatan'dan alırsam monitör 400TL kadar daha ucuza geliyor ve Vatan'dan alırsam elden satın alacağım. Amazon da 400TL daha pahalı ancak birçok kişi ölü piksel vb, durumlarda Amazon'un vatana kıyasla çok daha iyi iade/değişim yaptığını söylüyor. Bende sizlerin fikrini duymak istedim, sizce hangisinden almalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Şubat 2025
Vatan her zaman daha iyi bu konuda. Amazon sadece 1 ay içinde veriyordu sanırım.
Başka forumlarda da konu açtım, bir çok kişi Amazonun daha iyi olduğunu söylüyor.Vatan her zaman daha iyi bu konuda. Amazon sadece 1 ay içinde veriyordu sanırım.
Bizzat başıma geldi. ViewSonic marka monitör aldım fiziksel mağazadan, Vatan'dan. Ürünü açtık, kontrol ettirdik ölü pixel ve başka sıkıntılar çıktı. 5 dakika içerisinde, açılmamış sıfır kutu ile değiştirdiler. Onu da detaylı kontrol ettiler. Sorunsuz şekilde çıktım mağazadan. Amazon'da iyidir. Lakin monitör gibi hassas ürünleri elden deneyerek teslim alırsan, daha hızlı ve verimli ilerliyor işler. İade ve değişimde çok iyidir Amazon, lakin süreçler fiziksel mağaza kadar hızlı olamıyor.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Satıcı Amazon.com.tr ise Amazon'u öneririm iade konusunda bayağı yardımcı oluyorlar. Değişim için bir şey diyemem yeni şeyler duydum. Elden almakta 14 günlük iade hakkınızı kaybettirir yani sipariş edecekseniz Amazon elden alıp görerek alacağım diyorsan Vatan'da kötü değil.
Peki Vatan´nın internet sitesi üzerinden eve sipariş etsem 14 gün hakkım oluyor değil mi?Satıcı Amazon.com.tr ise Amazon'u öneririm iade konusunda bayağı yardımcı oluyorlar. Değişim için bir şey diyemem yeni şeyler duydum. Elden almakta 14 günlük iade hakkınızı kaybettirir yani sipariş edecekseniz Amazon elden alıp görerek alacağım diyorsan Vatan'da kötü değil.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Evet oluyor ama 3 farklı bölgede 5 ölü piksel isteyebilirler denk gelmiştim arayıp sormakta fayda var şirket iade politikaları sürekli değişiyor.Peki Vatan´nın internet sitesi üzerinden eve sipariş etsem 14 gün hakkım oluyor değil mi?
Elden alırsan, 1 tane ölü pixel bile olsa değişim anında yapıyorlar sıfır ile mağazadan çıkmadan. İmkanın var ise elden tavsiye ediyorum. Son karar senin yine. Biz tavsiyemizi verelim de, top sende.
Şahsen ben tecrübemi söylüyorum.Başka forumlarda da konu açtım, bir çok kişi Amazonun daha iyi olduğunu söylüyor.
Teacher80
Uzman
İade değişimde asıl muhattabınız markanın servisi ve Türkie distribütörü olıyor diye biliyorum. Buna ek olarak internetten yapılan alışverişlerde sebepsiz cayma hakkınız var.
Diğer durumda da ölü piksel vs. durumunda da para iadesi, ürün değişimi (yoksa aynısı daha iyisiyle) gibi haklarınız mağaza veya internet farketmeksizin hakkınızdır.
Diğer durumda da ölü piksel vs. durumunda da para iadesi, ürün değişimi (yoksa aynısı daha iyisiyle) gibi haklarınız mağaza veya internet farketmeksizin hakkınızdır.