mehmetaba

Uzman
Monitörümün alt tarafında çizgiler çıktığı için garantiye verecektim yarin. Dün aksam kapatmıstım, bu sabah açtım bir de ekranın en üst tarafında mürekkep akması gibi lekeler olmus kendi kendine. Buna garanti kullanıcı hatası demez değil mi? Çünkü kendi kendine oldu ikisi de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörümün alt tarafında çizgiler çıktığı için garantiye verecektim yarin. Dün aksam kapatmıstım, bu sabah açtım bir de ekranın en üst tarafında mürekkep akması gibi lekeler olmus kendi kendine. Buna garanti kullanıcı hatası demez değil mi? Çünkü kendi kendine oldu ikisi de.
Garanti durumu ile ilgili olarak, aşağıdaki adımları izlemeni öneririm:

1. Kullanıcı Kılavuzunu İncele: Monitörün garanti belgesinde kullanıcı hatalarıyla ilgili kısmı kontrol et. Genelde, fiziksel hasar veya dış etkenlerden kaynaklanan problemler garanti kapsamına girmez.

2. Sorunun Belirlenmesi:
- Ekranda görülen çizgiler ve mürekkep lekelerinin tam olarak ne zaman ve nasıl oluştuğunu not al.
- Herhangi bir darbe, sıvı teması veya yüksek sıcaklık gibi dış etkenler oldu mu?

3. Garanti Servisine Danış:
- Monitörü satın aldığın yerin müşteri hizmetleriyle iletişime geç.
- Sorunu tarif et ve monitörün belirtilen durumunu açıkça ifade et.

4. Gerekli Belgeleri Hazırla:
- Satın alma belgesi, garanti belgesi ve monitörün fotoğraflarını hazırla.
- Fotoğrafları, sorunları ayrıntılı olarak gösteren yakın çekimlerle çekmek faydalı olabilir.

5. Garanti Servisine Gönder: Eğer müşteri hizmetleri sorunu garantiye alabileceklerini belirtirse, monitörü belirtilen prosedürlere uygun şekilde gönder.

Unutma ki, her garanti durumu firma ve ürün bazında değişebilir. Sorununuzun net olarak değerlendirileceği en doğru yer, doğrudan garanti servisidir.