Feist53

Gelişen
Monitörlerdeki konsol desteği dediğimiz özelliğin oyun konsollarına ne gibi desteği bulunmakta detaylı cevap gerekiyor mümkünse. Aradığım cevap 120Hz değil daha sıra dışı ama gerçek bir cevap bekliyorum lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörlerdeki konsol desteği dediğimiz özelliğin oyun konsollarına ne gibi desteği bulunmakta detaylı cevap gerekiyor mümkünse. Aradığım cevap 120Hz değil daha sıra dışı ama gerçek bir cevap bekliyorum lütfen.

Hocam tam olarak ne sormak istediğinizi anlamadım. Genelde VRR ve 1920x1080p 120Hz Ready olan monitörler konsol destekli diye geçiyor bildiğim kadarıyla. Eğer VRR ne diye sorarsanız açıklayabilirim.

Hocam tam olarak ne sormak istediğinizi anlamadım. Genelde VRR ve 1920x1080p 120Hz Ready olan monitörler konsol destekli diye geçiyor bildiğim kadarıyla. Eğer VRR ne diye sorarsanız açıklayabilirim.
Hocam ben de bu aralar konsol için monitör arayışındayım, çoğunlukla VRR kelimesini görüyorum, açıklayabilir misiniz lütfen?

Hocam bende bu aralar konsol için monitör arayışındayım çoğunlukla vrr kelimesini görüyorum açıklayabilir misiniz lütfen?

VRR özelliği, kullandığınız ekranın frekansını oyunda alınan FPS değerine çekerek görüntü yırtılması gibi sorunların önüne geçmeyi sağlıyor. Tabii ki yazılımsal bir özellik olduğu için destekleyen oyunlarda kullanılabiliyor, PS5 cihazlarda ayarlardan otomatik yaparsanız oyun desteği olduğu zaman otomatikman kullanabiliyorsunuz. Oyunlarda destek olmasa bile bazı monitörlerde VRR kullanılabiliyor ama normal VRR kadar etkili olamıyor. Eğer hangi monitörü alacğaınızda kararsız kaldıysanız başka bir konu açıp orada Sosyal'in görüşlerini alabilirsiniz.

VRR Türkçe karşılığı değişken yenileme hızı. Bu teknoloji FreeSync ve G-Sync monitörler ile hayatımıza girmiş gözüküyor. Aslında HDMI girişi olan her monitör teknik olarak konsola bağlanır. Monitörde hoparlör yoksa ses alınmaz. PS5 ve Xbox Series S/X için 1080p 144 Hz FreeSync bir monitör iş görür. Elbette PS5 ve Xbox Series X için imkan varsa 4K monitör/TV daha iyi olur. Kendi PS5'imi 4K TV ve 1080p 144 Hz monitör ile denedim. 1080p için de kötü diyemem.