tlhmon

Uzman
Dell G2724D marka monitöre sahibim. Benim kullandığım modele özel mi yoksa tüm monitörlerde mi böyle bilmiyorum ama HDR kapattığımda tüm oyunlarda mouseu özellikle yatay eksende hareket ettirdiğimde uzaktaki nesneler titriyor.

HDR'ı aktif ettiğimde ise herhangi bir sorun olmuyor. Hatta oyun HDR olmasa bile titremeler olmuyor ve akıcı hale geliyor. Bu normal bir durum mu? HDR'ın böyle bir özelliği mi var yoksa benim monitörümde bir sorun mu var anlamadım?

Yok hocam ben parlaklığı arttırmak için kullanıyorum HDR'ı. Dell monitörün mevcut renk profili güzel. Display HDR400 diye geçiyor. Onun üstüne Nvidia denetim masasından birkaç ayar(Gama kısıp ve kontrast düşürmek) yaparak daha canlı olacak şekilde ayarladım. 250 niti 400 nite çıkarmak gibi düşünebilirsin.

Ama işin ilginç kısmı konuda belirttiğim gibi HDR'ı kapatınca SDR içerikteki oyunlarda bile nesnelerin titremesi.

@Çakma RecepBaltaş eski Windows çalışanının MacBook kullanmasıyla alakalı bir içerik paylaşmış. Oradaki kişi de MacBook ekranının HDR ile daha akıcı olduğu için kullandığını söylemiş. Tıpkı benim monitörüm gibi. Ben de HDR'ın böyle bir özelliği mi var diye sormak istedim.