Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

exfloer

Uzman
Merhaba,

Monster Abra A5 18.2 model bilgisayarım dün sorunsuz çalışıyordu. Bugün açmaya çalışınca bilgisayar açılmadan "bir hata oldu :(" benzeri mavi ekran aldım ve bilgisayar kapandı. Tekrar açmaya çalışınca BIOS ekranında kaldı. Ne yaparsam yapayım BIOS ekranını geçemiyorum.

Başlarda SSD modelini ve adını BIOS'ta görebiliyordum fakat sonradan SSD de BIOS'ta görünmemeye başladı. Ben de Windows'u kurmayı denemek için USB'ye ISO kurdum. Windows'u kurmaya çalışınca sürücüleri yani SSD'yi tespit etmedi. SSD'de bir sorun olduğunu düşünüyorum ama emin değilim neden sebepsiz yere böyle bir şey olsun ki. Kasayı açıp SSD'yi çıkartıp taktım hatta diğer porta da taktım ama hiçbir şekilde görmüyor. Sadece takılı olan USB'yi görüyor. Önerebileceğiniz bir çözüm yöntemi var mı?

Çözüm
Orijinal olduğundan emin misiniz?

Evet. Dediğim gibi bilgisayarı alırken Monster şubesinde takmışlardı. Şöyle bir durum var: Ben sonradan kendim 3200 MHz RAM almıştım 2933 MHz çıkmıştı, muhtemelen çakmaydı o RAM, ondan kaynaklı olması da mantıklı gelmiyor. Yıllardır sorun yaşamadım. Birkaç gün önce bilgisayar sorunsuz çalışıyordu. Çantamda taşırken de dikkat ediyorum, belki taşıma esnasında olmuştur, başka ihtimal gelmiyor aklıma.

Güncelleme:

Yeni SSD aldım ve bilgisayar onu algıladı, Windows'u da kurdum ama olayı hâlâ çözemedim. Eski SSD durduk yere gitti. Tüm verilerim de gitti. Artık bunun fobisiyle yaşarım.
Dün sorunsuz çalışan SSD neden bir anda bozulsun ki? Samsung marka, kaliteli de bir SSD. Bilgisayarı 3 yıldır kullanıyorum, çok da eski sayılmaz.

Bunlar teknolojik ürünler, ne olacağı belli olmuyor. Dün çalıştı, bugün çalışacak diye bir şey yok. Bu arada tam olarak SSD modeli nedir?

Bunlar teknolojik ürünler, ne olacağı belli olmuyor. Dün çalıştı, bugün çalışacak diye bir şey yok. Bu arada tam olarak SSD modeli nedir?

Samsung PM9A1 PCI-e NVMe MZ-VL25120 512 GB M.2 2280 PCI-e GEN4x4 SSD olması lazım. Bilgisayarı alırken taktırmıştım kendi alıp taktığım bir şey değil.

Orijinal olduğundan emin misiniz?

Evet. Dediğim gibi bilgisayarı alırken Monster şubesinde takmışlardı. Şöyle bir durum var: Ben sonradan kendim 3200 MHz RAM almıştım 2933 MHz çıkmıştı, muhtemelen çakmaydı o RAM, ondan kaynaklı olması da mantıklı gelmiyor. Yıllardır sorun yaşamadım. Birkaç gün önce bilgisayar sorunsuz çalışıyordu. Çantamda taşırken de dikkat ediyorum, belki taşıma esnasında olmuştur, başka ihtimal gelmiyor aklıma.

Güncelleme:

Yeni SSD aldım ve bilgisayar onu algıladı, Windows'u da kurdum ama olayı hâlâ çözemedim. Eski SSD durduk yere gitti. Tüm verilerim de gitti. Artık bunun fobisiyle yaşarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm