Çözüldü Monster Abra A5 v19.1 BIOS nasıl güncellenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf_44

Uzman
Yer
Little Saint James
Merhaba,

Monster Abra A5 v19.1 cihazımın BIOS güncellemesi için firmaya yazdım ancak attıkları dosyadan bir şey anlamadım. BIOS güncellemesi hakkında videolarda izledim ancak bu dosya farklı geldi, yardım ederseniz çok mutlu olurum.

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• bios4.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 362
  • bios2.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 318
  • bios1.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 337
Çözüm
f.nsh çalıştıracaksınız ve BIOS güncellenecek fakat USB içine AFUEFI içeriğini de koyun. BIOS güncelleme sonrasında bir de DMI.nsh da çalıştırmanız gerekebilir laptop markası artık Monster olmayacağı için.
Bu rehberle USB hazırlayın:

Dosyaları kopyalayın. USB ile EFI Shell açın ve f.nsh ile güncelleyin.

Dosyadaki her şeyi kopyalıyorum doğru mudur? Birde f.nsh ile ne yapacağız? Teşekkür ederim.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum. Benimki Monster Tulpar T7 V20.8 Rufus ile biçimlendirdim ve BIOS dosyalarını içine attım. Dosya içeriği BIOSEC.Nsh ve GMxPG5XN114MON08_CAP.EFI.

Ardından BIOS'tan Fast boot ve Security boot kapattım ve sistemi yeniden başlattım ve F7 ile hızlı boot menüye gelip kendi flash beleğimi içinde BIOS Update ollanı açtığımda EFI Shell ekranı gelmiyor ve Windows'a geçiyor. Tekrar tekrar dendim farklı USB portlarını denedim olmadı. Ne yapabilirim bu konuda?

Dosya Ekleri

• image.webp
    159,7 KB · Görüntüleme: 87
USB belleğin EFI Shell'de açılması için içinde EFI Shell'in olması lazım. Eğer size verilen BIOS dosyaları arasında EFI klasörü yoksa rehbere bir adım daha ekledim:

Bende tam böyle yaptım hocam ama komut ekranın oldu kısım gelmedi. BIOS'tan Fast boot ve Security boot kapattım. Boot menüden de boot de 1 flash disk var.

Dosya Ekleri

• image.webp
    69,5 KB · Görüntüleme: 85
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…