rowdzel
Uzman
- Cihaz
- MONSTER ABRA A7 V12.1.1
Daha önce bu sorun için konu açmıştım, bugün yerel bilgisayarcıya gittiğimde sesi dinledi ve fan değişimi gerektiğini söyledi. Monster Teknik Servis fan başı ₺750 fiyat çekti aslında çok uygun fakat gönderecek vaktim ve imkanım yok (özel sebepler), bir ihtimalle gönderirim fakat benim bu konuyu açma sebebim bilgi almak. Neyse, bugün arka kapağı açtım ve fotoğrafladım.
Ses görsele göre sağdaki (WINMA etiketi olmayan) fandan geliyor. İnternette benzer modellerin değişimine baktım fakat altından tecrübesiz bir kullanıcı kalkabilir mi bilemedim. Bir de sanırım fan değişimi sırasında zorunlu olarak termal macun değişimi de olması lazım. Ayrıca bilgisayarcı "bu modellerde BIOS pili kronik sorun, onu da değiştir kafan rahat olsun" dedi, onu da değişeyim diyorum.
Şimdi sorunlar şunlar:
Bir de internette pek fazla bu model içini paylaşan görmedim, sorun yaşayan arkadaşlar için yardımcı olur umarım. İyi Sosyaller cümleten.
Ses görsele göre sağdaki (WINMA etiketi olmayan) fandan geliyor. İnternette benzer modellerin değişimine baktım fakat altından tecrübesiz bir kullanıcı kalkabilir mi bilemedim. Bir de sanırım fan değişimi sırasında zorunlu olarak termal macun değişimi de olması lazım. Ayrıca bilgisayarcı "bu modellerde BIOS pili kronik sorun, onu da değiştir kafan rahat olsun" dedi, onu da değişeyim diyorum.
Şimdi sorunlar şunlar:
- Ben bu fanı piyasadan nasıl ve ne kadar temin ederim?
- Termal macun ne almalıyım? Ve bu işlemleri yaparken cımbız, tornavida, WD40 ve antistatik eldiven gibi malzemelerden hangileri hangi modelleri lazım?
- Bu işin altından kalkacak bilgim az çok var ama tecrübem yok, yeterli olur mu?
- Aşağıdaki görsele göre BIOS pili, fan(CPU/GPU fanı hangisi?), CPU, GPU, RAM, SSD slotları gibi teknik parçaların hangisi nerede bunları da işaretlerseniz çok iyi olur. Aslında biliyorum ama tam detaylı öğrenmek istiyorum. Videolar falan izledim fakat bu işin kritik noktaları neler öğrenmek istiyorum.
Bir de internette pek fazla bu model içini paylaşan görmedim, sorun yaşayan arkadaşlar için yardımcı olur umarım. İyi Sosyaller cümleten.
Son düzenleyen: Moderatör: