Gerçekten de öyle peformans modu daha az performans veriyor şu an bu mesajı yazarken CPU 95 derecelerde
okulda fan sesi çıkmasın diye sessiz moduna alıyorum bilgisayar 99 derecelere ulaşıyor hiç güç kısmıyor galiba. Acayip iğrenc kontrol paneli var ilk zamanlarda BIOS sebebi ile performans modunu alınca FPS yerlerde oluyordu CPU GHz'ini yerlere indiriyordu ısınmamasına rağmen. Aldığım zamanlarda laptoplar hakkında hiç bilgim yoktu niye aldım hatırlamıyorum ama aldığıma bin pişmanım. Bu nefret ettirici laptopun bana tek faydası var oda laptop uzmanı etti beni her konuda donanımsal ve yazılımsal olarak.
Laptop alacak arkadaşlarıma Excalibur, GameGaraj ve Monster'dan uzak dur diyorum direkt. Neden diyorlar seni bilgisayar uzmanı yapar diyorum
bazı insanlar var sanki kendi markası gibi savunuyorlar bu markayı önceden fiyat performans modelleri vardı gerçektende ama artık fiyatları diğer markalara neredeyse aynı.
BIOS da tahta tasarımı ile göz zevkini kaçırması bir yana hiçbir şeyin ayarı yok neredeyse sadece boot settings var o kadar.
Soğutma bloğunu sökmek hepsi tek bir parça birleşik olduğu için termal padleri ısıtmadan çıkmıyor ısstığında bile bazen anakart eline gelecekmiş gibi zorluyor.
Artı olarak bir sorunu daha var 2 SSD takıldığı zaman gen 3 olan slot soğutma bloğuna çok yakın olduğu için blok ssdiyide ısıtıyor. Tam bir rezalet.