Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akın Gül

Üyecik
Şimdi çok uzun zamandır asla çözülemeyen bir sorunu paylaşacağım sizinle. Çözen olur ise daha da üstüne tanımam yani.

Monster Abra A7 v13.2 laptopum var. Güncel oyunlar için gayet ortalama bir laptop ve yetiyor. Bilgisayarı normalde monitör bağlayıp kendi dahili ekranını kapatıp o şekilde kullanıyorum. Fakat seyahat etmem gerektiğinde doğal olarak yanımda monitörü götüremiyorum. Dahili monitörde oyun açtığım zamanlar 5-10 saniyede bir aşırı FPS dropları yiyorum. Oyun oynanmıyor resmen 4-5 FPS'ye kadar düşüyor.

Harici monitörü mini-DisplayPort üzerinden bağlıyorum Intel'in dahili GPU'sunun bu porta görüntü vermiyor diye biliyorum. yani direkt ekran kartına bağlamış oluyorum harici monitör taktığımda.

Sıcaklıklarım laptoplar için normal seviyelerde. Cihazın düzenli bakımları yapılıyor. Kendi kabaca baktığım kadarıyla da oyunlarda CPU veya GPU frekans düşürmüyor ikisi de çalışması gereken her zamanki frekanslarında normal bir şekilde çalışıyorlar. Olur da yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum bu problemi çok uzun zamandır yaşıyorum. Sürücülerim de güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın seri numarasını yazar mısınız? Belki ana model numarasını bulup bu sayede bir BIOS güncellemesi varsa onu verebiliriz.

NKNH79HKQF01E00426 Recep Bey cihazın seri numarası. Monster'ın sitesinde BIOS Update'e dair bir şey bulamadım. Cihazların sürücülerini paylaştıkları alanda bununla alakalı bir şey yok. Cihazın 3 senedir BIOS'una bir Update işlemi yapılmadı. Yapabilirsek çözüceğine inanıyorum anakart üreticisi "İnsyde" sanıyorum ki. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.""

Bu seri laptop var bende, ekran kartı driverini 560.94'ten 566.14'e güncelledim bende droplar gitti.

Inanın sayısız sürüm ekran kartı sürücüsü denemişimdir. Her türlü driveri genelde en güncel haliyle tutarım. Bu sorunla çok uzun süredir uğraşıyorum fakat driver güncellemeleri sonuç vermiyor kesinlikle.

Çözüm
Neredeyse 3 senedir çözülmeyen probleme tek attınız Recep hocam. Hakkınız ödenmez🫡
Yalnız seri numarasından hangi BIOS versiyonunun kullanılması gerektiğini nasıl bulduğunuzu anlamadım. Dosya adı ve seri no isimlerini benzetemedim sırrını açıklarsanız mutlu oluruz :D

NKNH79HKQF01E00426 Recep Bey cihazın seri numarası. Monster'ın sitesinde BIOS Update'e dair bir şey bulamadım. Cihazların sürücülerini paylaştıkları alanda bununla alakalı bir şey yok. Cihazın 3 senedir BIOS'una bir Update işlemi yapılmadı. Yapabilirsek çözüceğine inanıyorum anakart üreticisi "İnsyde" sanıyorum ki. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.""

Inanın sayısız sürüm ekran kartı sürücüsü denemişimdir. Her türlü driveri genelde en güncel haliyle tutarım. Bu sorunla çok uzun süredir uğraşıyorum fakat driver güncellemeleri sonuç vermiyor kesinlikle.
Valla ben Farming simülatör 22'de deli gibi drop yiyordum 560.94'den 566.14'e güncelledim sorun ortadan kalktı.

Son sürüm burada:

BIOS 2022-07-15
Update BIOS version 1.07.11
B10711.zip

Risk size ait.

Bu BIOS güncellemesini bende yaptım teşekkürler Recep hocam. Sıcaklıklar 95-98 derece falandı şu an 70-80'i geçmiyor cidden çok iyi.