Monster Abra i7 GTX1650 laptopta dün termal macunu dikkatlice yeniledim daha önce de yaptığım işlem yılda bir kere yaparım. Başlamadan önce pil soketini söktüm. Soğutucu bloku çapraz şekilde vidaladım tekrar. Sonra laptopu açtım ekran kartı sürücüsü NVIDIA App te yok görünüyor. DxDiag, görev yöneticisinde ekran kartı görünmüyor. Aygıt yöneticisine girdim kod 43 hatası görünce naneyi yedik dedim. DDU ile sürücü kaldır temiz manuel kurulum vs denedim nafile. Chipseti bozmuş da olabiliriz evet farkındayım. Onun dışında bir çözüm öneriniz var mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam her tamirciye güvenmiyorum açıkçası. Youtubeda takip ettiğim bir kanal var oraya göndercem çözemezsem. Sonra duruma ve maliyete göre bakarım tamire değer bir durumdaysa.Tamir ettirmeyi deneyin olmadı uygun bir fiyata ? İyi bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ederim. İlla Anakart değişmesi gerekmez ki.
ÇÖZÜM
Arkadaşlar sırasıyla yazılımsal çözümlerden başlayın.
DDU Programı ile NVDIA sürücülerini kaldırın ardından NVDIA sitesinden manuel driver kurun.
Sorun hala devam ediyorsa.
Ben resimde görülen ekran kartının çevresindeki kırmızı ile işaretli komponentlerin oraya bulaşan termal macunları dikkatlice temizledim ve yeniden termal macun sürdüm. Sorun ordaki macunlardaymış macunun elektrik iletmediğini düşündüğümden bunun bir çözüm olacağı hiç aklıma gelmezdi demekki bir şeyleri etkiliyormuş.
Yok, Arctic MX-6
Acemiyken sıvı metal sürüp arasına kaçırınca chipseti yakmıştım. Ondan sizlere de sormak istedim. Eğer chipset arızalı ise alttan ısıtarak bir ihtimal çalıştırabilirsiniz.
Anlamadım gitti eve gidince söküp tekrar bakıcam çok sürüp taşırdık mı vs diye. Taşsa bile hocam ben ne videolar gördüm adamlar ped yerlerine macun sürmüştü pc hala çalışıyordu bizim şansımıza chipset arızalandıysa söverim artık.Acemiyken sıvı metal sürüp arasına kaçırınca chipseti yakmıştım. Ondan sizlere de sormak istedim. Eğer chipset arızalı ise alttan ısıtarak bir ihtimal çalıştırabilirsiniz.
Anlamadım gitti eve gidince söküp tekrar bakacağım çok sürüp taşırdık mı vs diye. Taşsa bile hocam ben ne videolar gördüm adamlar ped yerlerine macun sürmüştü PC hala çalışıyordu bizim şansımıza chipset arızalandıysa söverim artık.
Elektronik işi şans işi hocam. Umarım donanımsal değil yazılımsal bir durumdur.
Ya ben asus laptobumda dokunmadığım yeri sökmediğim yeri kalmadı bir kere bile bana mısın demedi. Bu monster, acer, casper falan ucuz olmasının nedeni gerçekten belli ya. İnternette tamir videoları bu 3 markanın chipset arızası dolu.Elektronik işi şans işi hocam. Umarım donanımsal değil yazılımsal bir durumdur.
Ali Rıza Tekin
Uzman
Ahahahaha
O gördüğün videoları ben de gördüm. Senin şanssızlığın mı yoksa kaçırdığın bir nokta mı var bilemedim.
Öyle ömür boyu garantiye aldanıp gönderme firmaya. Kusura bakma ama kol gibi fiyat çıkıyor. Tecrübe ile sabit.Anlamadım gitti eve gidince söküp tekrar bakıcam çok sürüp taşırdık mı vs diye. Taşsa bile hocam ben ne videolar gördüm adamlar ped yerlerine macun sürmüştü pc hala çalışıyordu bizim şansımıza chipset arızalandıysa söverim artık.
GPU'nuzun termal macun yenileme sonrasında Code 43 hatası vermesi, donanımla ilgili bir soruna işaret eder. Bu tür bir hata, GPU'nun düzgün çalışmadığını veya sistem tarafından tanınmadığını gösterir yaşadığınız gibi. Monster servise götürmek dışında her şeyi denemişsiniz, geçmiş olsun.Monster Abra i7 GTX1650 laptopta dün termal macunu dikkatlice yeniledim daha önce de yaptığım işlem yılda bir kere yaparım. Başlamadan önce pil soketini söktüm. Soğutucu bloku çapraz şekilde vidaladım tekrar. Sonra laptopu açtım ekran kartı sürücüsü NVIDIA App te yok görünüyor. DxDiag, görev yöneticisinde ekran kartı görünmüyor. Aygıt yöneticisine girdim kod 43 hatası görünce naneyi yedik dedim. DDU ile sürücü kaldır temiz manuel kurulum vs denedim nafile. Chipseti bozmuş da olabiliriz evet farkındayım. Onun dışında bir çözüm öneriniz var mı?