Dell dediğimiz marka bugün SpaceX, NASA ve ABD’deki hemen hemen tüm devlet kurumları ile büyük şirketlerde kullanılıyor. Eğer böyle ciddi bir sorun olsaydı, Dell zaten ürünleri toplatırdı. İnternette üç-beş kişinin yazdıklarına bakarak karar vermeyin. Dell, garanti kapsamında evinize kadar gelip bilgisayarı yerinde tamir edebilen bir marka. Hangi firma bunu yapabiliyor? Üstelik Dell bilgisayarların BIOS’una girip neredeyse tüm ayarları özgürce yapabiliyorsunuz..

Örnek olarak bir Monster notebook'un BIOS'una girin ve DELL bilgisayarın BIOS'una girin aradaki komikliği görün..
Konu sahibine bir şeyler anlatmayı denemek cidden manasız.

En iyisi konuyu okuyan ve bilgilenmek isteyen arkadaşlara armağan etmek yorumları.

Monster yerli bir firma ve teknoloji firması olduğundan dolayı devletten dünya kadar teşvik ve destek alıyor. Buna rağmen ürünleri ne rakiplerinden uygun ne de kalite olarak üstte hatta çoğu özellik bakımından aşırı geride örneğin BIOS kalitesi, hoparlör kalitesi, kasa ve klavye kalitesi konusunda aşırı kötüler. Ürettiği bütün çevre ekipmanları ise düşük kaliteye sahip fasonun fasonu ürünler. Monster laptop kullanıp hoparlörü bozulmayan, klavye tuşları 2 yıl içinde bozulmayan tanıdığım yok. X firmasının benzer özelliklere sahip laptopu ₺40.000 iken Monster onu ₺50.000'e satıyor. Ee bu durumda eleştirmeyip de ne yapacağız? Maksimum 5 yılda e-waste olacak oyuncu laptoplarımıza "ömür boyu" bakım garantisi veriyorlar diye tapacak mıyız? Bu durumda niye önerelim, niye destekleyelim? Önce kendi ürünlerini düzeltsinler.

Monster, NVIDIA 1000 serisi çıkana kadar rekabetçi fiyatlar ile diğer firmalardan ucuza oyuncu laptopu satarak piyasada yer edinmişti ama bu stratejiyi bırakarak piyasaya reklam basarak ve kendini "elit" oyuncu bilgisayarı olarak tanıtarak piyasada yer edindi ama ürün kalitesi olarak onun çok uzağındalar ve yakınlaşmak gibi bir hedefleri yok.

Konu sahibine bir şeyler anlatmayı denemek cidden manasız.

En iyisi konuyu okuyan ve bilgilenmek isteyen arkadaşlara armağan etmek yorumları.
Kesinlikle katılıyorum size. ‘Dell aldım, sorun yaşadım’ gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Ben sadece bir kez sorun yaşadım, Dell hiç uğraştırmadan sıfır cihazla değişim yaptı. Üstelik tekrar aynı sorun olursa para iadesi alabileceğimi de söylediler. Buna rağmen bazıları hâlâ şikayet ediyor, sanki Dell paralarına el koymuş gibi davranıyorlar.

Bana kalırsa bu tür olumsuz paylaşımlar, içeriden birileri tarafından organize ediliyor. Amaç, Dell gibi global markaları karalamak ve insanların milliyetçilik duygularını sömürmek.

Madem gerçekten sorun yaşıyorsun, o zaman servis tutanaklarını paylaş, herkes görsün ve değerlendirsin. İki satır yazıp ortadan kaybolmak pek inandırıcı gelmiyor. Şimdiye kadar birçok kişiye G serisi Dell cihaz aldırdım, hiçbirinde sorun yaşanmadı. Ama elbette hiçbir cihazda yüzde yüz sorunsuzluk garantisi yok. Sonuçta insan bile aniden hastalanabiliyor; elektronik cihaz neden bozulmasın?

Kesinlikle katılıyorum size. ‘dell aldım, sorun yaşadım' gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Ben sadece bir kez sorun yaşadım, Dell hiç uğraştırmadan sıfır cihazla değişim yaptı. Üstelik tekrar aynı sorun olursa para iadesi alabileceğimi de söylediler. Buna rağmen bazıları hâlâ şikayet ediyor, sanki Dell paralarına el koymuş gibi davranıyorlar.

Bana kalırsa bu tür olumsuz paylaşımlar, içeriden birileri tarafından organize ediliyor. Amaç, Dell gibi global markaları karalamak ve insanların milliyetçilik duygularını sömürmek.

Madem gerçekten sorun yaşıyorsun, o zaman servis tutanaklarını paylaş, herkes görsün ve değerlendirsin. İki satır yazıp ortadan kaybolmak pek inandırıcı gelmiyor. Şimdiye kadar birçok kişiye g serisi Dell cihaz aldırdım, hiçbirinde sorun yaşanmadı. Ama elbette hiçbir cihazda yüzde yüz sorunsuzluk garantisi yok. Sonuçta insan bile aniden hastalanabiliyor; elektronik cihaz neden bozulmasın?

Hadi diyelim doğru olsun, Dell cidden sorunlu bir marka olsun.

Sadece Monster'ın Şikayetvar sayfasında ki yorumları okurken bile insanın nefesi daralıyor, Dell sorunluysa Monster ne? 14.000 şikayet hepsi birbirinden beter gerçekten...

Y
Kesinlikle katılıyorum size. ‘Dell aldım, sorun yaşadım’ gibi yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Ben sadece bir kez sorun yaşadım, Dell hiç uğraştırmadan sıfır cihazla değişim yaptı. Üstelik tekrar aynı sorun olursa para iadesi alabileceğimi de söylediler. Buna rağmen bazıları hâlâ şikayet ediyor, sanki Dell paralarına el koymuş gibi davranıyorlar.

Madem gerçekten sorun yaşıyorsun, o zaman servis tutanaklarını paylaş, herkes görsün ve değerlendirsin. İki satır yazıp ortadan kaybolmak pek inandırıcı gelmiyor. Şimdiye kadar birçok kişiye G serisi Dell cihaz aldırdım, hiçbirinde sorun yaşanmadı. Ama elbette hiçbir cihazda yüzde yüz sorunsuzluk garantisi yok. Sonuçta insan bile aniden hastalanabiliyor; elektronik cihaz neden bozulmasın?
Yok artık içeriden organize eden biriyim demek.

Cevaplamak için chatgpt kullanmak yerine gelip korkmayıp insan gibi yazsan keşke. Botlarla konuşmak tercihim değil yazdığının bir önemi yok nezdimde. Chatgpt kullanarak cevap vermek serbest mi forumda?

Onlar Dell gaming laptop kullanmiyorlar yalniz. Kurumsal cihazlar kullanirlar. Dell Gaming laptoplari arastirmanizi oneririm. Alanlar hep pisman ve hepsi markadan sogumus. Garip garip sorunlari olan bir seri ve hic duzeltmek icin caba sarf etmek istemiyorlar.
Bazı insanlar gerçekten anlamak istemiyor. Yıllar önce Samsung, Note 7 adında bir telefon çıkardı. Bu telefonda bir değil, iki değil, neredeyse tüm cihazlar durup dururken yanmaya başladı. Bunun üzerine Samsung, çok önemli bir karar alarak tüm cihazları toplattı.

Sizin bahsettiğiniz konuya gelirsek, bu laptop yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada satılıyor. Eğer gerçekten ciddi, yaygın bir sorun olsaydı, Dell de tıpkı Samsung gibi küresel çapta bir toplatma kararı alırdı. Kişi cihazı almış, sorun yaşamış olabilir. Evet, fabrikasyon hatalar her zaman mümkündür. 15 yıldır bilişim sektöründeyim; sıfır bilgisayarı açtık, harddiski bozuk çıktı, ekranda piksel hatası vardı… Neler gördük neler.

Ancak bazı insanlar, teknik servislere başvurmak yerine YouTube gibi platformlara gidip abartılı, hatta yanıltıcı videolar yüklüyorlar. Gerçekten global bir sorun olsaydı, çok daha büyük tepkiler ve resmi adımlar görürdük. Fakat bir kişi çıkıyor, "Ben cihazı aldım, bozuk çıktı. Hemen video çekeyim, Dell batsın!" diyor. İki dakikada, düşünmeden, duygusal bir tepkiyle... Gerçekten üzücü....

Isınma sorunundan yakınanlar ağır oyun oynamıyorsa turbo kapatsa düzelicekte. Çoğu bilmiyor ben mesela 75 derecede rdr2 60 fps akıcıoynuyorum.

Monster veyahut Casper'ın hakkının yenildiğini bende diğer arkadaşlar gibi sanmıyorum zira bu forumda gelecek olan eleştirilerle batacak bir firma vs. değil devlet kurumlarında vs. çokça Casper ürünü görmüş biri olarak bu kadar teşviğe rağmen kalitesi düşük kalmış ürünleri Türk tüketicilerine sattıkları objektiflik açısından maalesef doğru. Ama hakkı şurada yenilebilir, bazen gerçekten uygun fiyata satıyorlar piyasayı sık takip ediyorsanız Monster fiyat anlamında ucuz olmasa bile bir zamanlar fazla taksit imkanı yüzünden öneriliyordu. Casper ise Lenovo gibi 30K altına RTX 4060 laptop sattığına şahit olmuştum ayrıca Casper'ın ben RTX4060 fiyatı bildiğiniz üzere ilk çıktığında pahalıydı tepkiler üzerine Nvidia satış fiyatını resmi olarak düşürmüştü Casper'ın 4060 laptoplarda ciddi bir indirime gittiğini gözlemledim bu düşüşten sonra. Bu dönemlerde hatta öyle bir döndemdi ki indirimde cihaz gönderilmedi diye tüketici hakem heyetine başvuru yapan vardı ve 4060 laptoplar 30K üzerine fiyata satıldı internette akakçede falan. Uygun fiyata ürün satmiyorlar diyen hakkını yiyordur bence ama hepte uygun fiyat denk gelmeyebiliyor. Çin ürünlerini sevmem ama bu böyle lakin Casper veyahut herhangi bir firma için söylemek gerekirse markanın hakkını tüketici değil genelde tüketicinin hakkını markalar yiyor bence. Bu yüzden Techolay'da bu konu olmamış gibi geldi bana zira burada inanılmaz bilinç var hak savunma konusunda.

Yüksek mesaj sayılarına sahip, rozetlere sahip, aktif üyelerin zorbalama konusu ise bağımsız bir konu. Buna keşke burada değinmeseymişsiniz zira çok olmasa da yerli markalar harici zorbalık yapan üyelerede denk gelebiliyorum ben şahsen. Hani yerli markalarda zorbalık yapanı anlayabiliyorum ama global markalarda da olunca bu sorun forum çaplı bir durum diyebilirim. Bu yüzden kendinizi hedef göstermişsiniz gibi.

Acaba Casper'ın G serisi içinde böyle bir kasa üreticisi var mı ? Quanta diye geçiyor ama onu böyle gösteremiyorum. Belki siz biliyorsunuzdur diye sormak istedim. Bir de Casper acaba bildiğim Quanta ile mi çalışıyor böyle bir çok kasa üretiminde çalışmış Quanta ile mi ? Yoksa çakma bir Quanta markası var onu mu kullanıyorlar bilemedim.

Son düzenleme: