Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Maalesef Monster'ın ne kadar kötü cihazları piyasaya sürdüğünü gördük. Ben bir kere şans verdim. Karşılaştığım cihazın kasa kalitesi aşırı kötüydü. Zaten cihazları da kendi üretmiyor. Örneğin CLEVO gibi markalar üretiyor. Desteği iyileştirip piyasaya sürdükleri cihazların kalitesini artırdıysalar bir şey diyemem. Umarım öyle oluyordur.

Monster almayın diyenlere kızıyorsunuz belki ama haksız değiller.

Ben dedim. Demeye de devam edeceğim. HP almayın. Acer Nitro 5 serisi almayın. Bunu defalarca söyledim. Söylemeye de devam edeceğim.

@Recep Baltaş HP cihazlardaki bu sorun hakkında Tweet attı. Gündeme taşımak için beni Victus cihazlar ile beraber davet etti. Araştırmalarımı merak edip inceledi. Konuyu gündeme geri taşıdı. Ama HP tarafında ses var mı? Koca bir sessizlik. Üstüne de Omen cihazlarda da aynı problem olduğu söylenmeye başlandı.

Lenovo konusunda da çekimserim. Elimde pek veri yok. Acer Nitro 16'ların kolay kolay problem çıkardığını görmedim. Sıvı metal sistemi termal macun sistemmiş gibi sökenler dışında mutsuz kullancıısını görmedim. Ama Acer Nitro 5 için de aynı şeyi söyleyemiyorum.

4 4'lük laptop henüz bulunamadı. Ama kusura bakmayın da bu kesinlikle Monster değil.

Benim siber güvenlik uzmanı arkadaşım 3-4 sene önce Monster satın aldı. Mağdur ettiler.
Dostum şahsen yoruldum artık. Herkes her şeyden mağdur ediliyor sadece laptop konusunda degil. Fakat servis konusunda hic biri Monster'a yaklasamaz. Arkadasiniz neyden magdur oldu? Bir sey soyluyorsunuz keske devamini getirseniz.

Yanlış anlaşılmasın ben logo değiştirilerek piyasaya sürülen cihazlara da karşı değilim. Alsınlar ve logo değişimi yapsınlar. Ama düzgün, kaliteli kasa ve kartlar alıp üstünde de iyice test edip çalışarak tüketicilere "hak ettikleri" ürün sunsunlar.

Ama inatla plastiği kötü kasaları piyasaya sürüp üstüne bir BIOS için bize kırk takla attıran ve Windows kullanıcılarında Control Center uygulaması mavi ekran attırırsa kusura bakmayın ama yaptıkları tek iş "Logo takmak" kalır ve bu konuda aldığı tüm olumsuz eleştirileri de hak ederler.

Saçma sapan yaşanan ses sürücü sorunlarına girmiyorum bile. Artık kafa yapıyor.

Arkadaşınız neyden mağdur oldu?
Cihaz bazen zor açılıyordu ve Windows Olay Görüntüleyicisi saniyede 8-10 tane "ACPI BIOS ERROR" şeklinde log spamlıyordu. Ben şans verdiğimde de kasasının aşırı kötü olmasından rahatsız olmuştum. Resmen plastiği hissediyordum.

Doğru diyorsun. Dua et o sondaki ünlemi fark ettim. Yoksa seni değil GlaDOS, Combine bile kurtaramazdı elimden. Bir BIOS vermek için bizi mail ile uğraştırıp sebep soruyorlardı. Siber güvenlik uzmanı arkadaşım Monster aldı demiştim ya, yaşadığı sorunu BIOS güncellemesi ile çözmeyi denemek istedik. Monster değil Clevo firması ile mailleşiyorduk.

Hocam Monster argeyi artık kendileri yapmak istiyorlar ve yapmaya başladılar da kendileri mühendislerle anlaşıyoruz diyor ben demiyorum. Halen dalga geçip duruyorsunuz benimle. YouTube'a bakabilirsiniz diyorum. Çok küçümsüyorsunuz. Yazdıklarınız yanlış demiyorum beni yanlış anlıyorsunuz gibime geliyor. Arkadaş önceki sayfada yapay zekadan aldığı kesiti atıp yapboz muamelesi yaptığı için ona o yanıtı verdim. Milletin diline düşmüş bir Clevo kasa. Herkes kendi kasasını mı üretiyor laptop camiasında benim mi haberim yok. Globale açılma hedefi olan bir markadan söz ediyoruz. Monster ilk çıktığı gibi sıfırdan laptop yapacak değil ya. Ben videonuzu izledim zamanında kötü niyetiniz olduğunu düşünmüyorum yanlış anlaşıldım galiba. Monstera genel itibarıyla haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlaşılmasın ben logo değiştirilerek piyasaya sürülen cihazlara da karşı değilim. Alsınlar ve logo değişimi yapsınlar. Ama düzgün, kaliteli kasa ve kartlar alıp üstünde de iyice test edip çalışarak tüketicilere "hak ettikleri" ürün sunsunlar.

Ama inatla plastiği kötü kasaları piyasaya sürüp üstüne bir BIOS için bize kırk takla attıran ve Windows kullanıcılarında Control Center uygulaması mavi ekran attırırsa kusura bakmayın ama yaptıkları tek iş "Logo takmak" kalır ve bu konuda aldığı tüm olumsuz eleştirileri de hak ederler.

Saçma sapan yaşanan ses sürücü sorunlarına girmiyorum bile. Artık kafa yapıyor.

Cihaz bazen zor açılıyordu ve Windows Olay Görüntüleyicisi saniyede 8-10 tane "ACPI BIOS ERROR" şeklinde log spamlıyordu. Ben şans verdiğimde de kasasının aşırı kötü olmasından rahatsız olmuştum. Resmen plastiği hissediyordum.
Bence yazilim ve diger konularda ciddi manada sorunsuz cihaz istiyorsaniz. Tek çare MSI gibi. Gercekten hic bir sorunu yok fakat panelleri çok dandik. En dandik panellerj bize gonderiyorlar.

Hani bunun üstü yok ya bir marka hakkında yorum yapmak için. :LOL:

Dostum sen “Hadi arge ofisinden fotoğraf at ehuehu” diye dalga geçmek yerine kendini kronik sorunuyla kanıtlamış Omen veya Victus marka laptopunu alıp keyfine bakabilirsin. Halen senin için link atmayacağım. Buraya bir haksızlık oluyor ön yargı var, son çıkan kronik sorunlarla beraber monstera haksızlık edildiğini düşünüyorum diyorum halen laf sokmaya çalışıyorsun. Daha da bir şey yazmayacağım. Yazdıklarım mutlak hakikat değil benim düşüncelerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü şu ana kadar almayın diyenleri linçler gibisin ve "laptop uzmanları(!)" şeklinde alaycı tabir kullanmışsın.
Özürdilerim yazım kurallarına pek hakim değilim arada klavye küçük olduğu için gözümden kaçabiliyor.

Hocam almayın diyenler hakkında forumda bir tek ben mi yaşıyorum bilmiyorum ama yüksek mesajlı kişilerin istemeden zorbalık yaptığını ve kendilerinden çok emin konuştuğunu hissediyorum. Hiç özür dilediklerini görmedim aksine hep bir üste çıkma çabası var ne dendiyse. Eleştirim biraz da kişiliklerineydi yoksa doğruya doğru yanlışa yanlış demek tabiki hakları.

Dostum sen “Hadi arge ofisinden fotoğraf at ehuehu” diye dalga geçmek yerine kendini kronik sorunuyla kanıtlamış Omen veya Victus marka laptopunu alıp keyfine bakabilirsin. Halen senin için link atmayacağım. Buraya bir haksızlık oluyor ön yargı var, son çıkan kronik sorunlarla beraber monstera haksızlık edildiğini düşünüyorum diyorum halen laf sokmaya çalışıyorsun. Daha da bir şey yazmayacağım. Yazdıklarım mutlak hakikat değil benim düşüncelerim.
Bir firmanın ARGE laboratuvarı var ise o laboratuvarın reklamı olur. Bakın biz de geliştiriyoruz bizde yenilikler deniyoruz diyebilmek için yoksa diğer firmalar yanında geri kalırlar.