Youtubedan senin için link aramayayım aç bak. Yerli markaların hepsi yapboz misali argeleri yok sanılıp sizin gibi dalga geçenler oluyor. Halen monster msınin kasasına kendi logosunu basıyorvari bir şey diyorsun. Ona bakarsan yurtdışında gaming laptopların babası Alienwarenin de kattığı orjinal parçaları sayabilir misin? Laptopların %90’ı dış kaynaklı zaten. Halen körü körüne monster alınmaz işini şansa bırakma diyorsun. Hp, Dell. Alanlar işini şansa bırakmamış olmalılar ki kronik sorunlu laptoplarına kavuştular. Üstüne rezalet servis deneyimleri var.

En iyisi yukarıda yazdıklarımı bir daha oku çünkü anlamamışsın. Bir daha da anlatacak halim yok. Bilgisayar ile sorun yaşamışsın olabilir, şans diyorsan bu şans işte mesela. Sana kötü servis denk gelmiş. Hp’de de hall sensörü bozulmayanlar şanslı sayılıyor eğer şanslı tanımını böyle yapacaksak. Şikayetvarda bir diğer markaların şikayet girdilerine ve bu şikayetlerin ne kadarının ne derece memnuniyetle çözüldüğünün ss’ini de at buraya.
AR-GE muhabbetine de kanıt sunmanı bekliyorum bu arada.

Müsait olduğun vakitte mutlaka 14.000, hatta harflerle yazayım on dört bin şikayetin de nereden geldiğini, oradaki problemlerin en az yüz tanesine kategori oluşturup buraya atabilecek kadar garip şeyler olduğunu da mutlaka yaz.

Ben sana daha bir şey anlatamam ve inan zaten yazdıklarından pek de bir şey anlatamam gibi dostum. Senin kendi bildiklerin var vazgeçme bu doğrultuda devam et.

Yazdığım şeyler konuya girip kararsız kalan veya fikir edinmek isteyen üyeler için. :)

Dostum sorularını cevapladım ben senin ama sen benimkileri cevaplamak yerine sana anlatamam deyip laf sokmaya çalışıyorzun. Fikrine gerek yok o zaman boş ver.

Böyle bir konuyu Techolay'da açmak bu arada kötü bir fikir diye düşünüyordum. Öyle de çıktı, aynı kişilerin mesajı tahminim 3 sayfa boyu dönecek. Arkadaşlar, Monster vs. beğenmek zorunda değiliz eyvallahta 2 tane yerli marka var zaten onu da maalesef kamuda vs. veyahut okullarda veya parası olmayanlara veya cihazlardan pek anlamayanlara satıyorlar. Bazıları gerçekten uygun fiyata denk geliyor ama gelmeyeni de çok. Haliyle Monster gibi yerli markalar keşke olmasın gibi takılmak bence bu ülkede saçma illa karşınıza çıkacak. Laptop fiyatları bu kadar kazık oldukça, ülkemizde 3050 gibi girişinde girişi laptoplar 20 30K paraya satılırsa daha Monster sevmiyoruz diye çok gezeriz bence konuyu domine etmeye abartmaya uğraşmayalım zira gereksiz uzatanlar da belli ediyor kendini kolayca. Eleştirinizi yapın yeter.

Çok iyi bir avukatım var dava edecektim, o kadar bıktım ki kalsın dedim avukat Bey'e o zamanlar. Ki benim avukatım acayiptir, haklı isem kök söktürür. Kaldı ki haklıydım. Monster'ın kartal inovasyon bölgesi hem teknik servistir, hem de parçaların monte edilip dağıldığı yerdir. Ar-ge denilen yer orası işte. Bana göre ar-ge değil, montajdır bu. Yani montaj Türkiye'de yapılıyor. Bunu ben değil, bizzat Monster personelleri söylemişti gittiğimde. Malum bol bol gittiğim için servise tabii. Karalamıyorum markayı, yanlış anlaşılmasın. Bunların hepsi gerçek kullanıcı deneyimi, son kullanıcı deneyimi de diyebilirsiniz.

Haksızlık yapıyorsun, geliştiriliyor bunlar özel olarak. Asıl kendini kanıtlamış markalar Çin'de ürettiriyor.(!)

Bu arada konu sahibine oturup saatlerce kendini kanıtlamış markaların kendi mühendisleri olduğunu, bu boardları ve yazılımları geliştirmelerini kendileri yaptığını fakat üretim kısmını Çin'e bırakma sebeplerinin üretim maliyeti olduğunu falan anlatırdım da gerek yok.

Yerli markaların hepsi yapboz misali argeleri yok sanılıp sizin gibi dalga geçenler oluyor.
Bizim buradaki Cilas isimli firmanında ARGE bölümü vardı koltuk kaplıyolarmış onlarda ARGE bölümünde, heralde Monsterda nasıl daha iyi logo basabilir nasıl yeşil rengi daha cafcaflı yapabiliriz diye ARGE bölümünü kullanıyor.

Haksızlık yapıyorsun, geliştiriliyor bunlar özel olarak. Asıl kendini kanıtlamış markalar Çin'de ürettiriyor.(!)
Doğru diyorsun. Dua et o sondaki ünlemi farkettim. Yoksa seni değil GlaDOS, Combine bile kurtaramazdı elimden. Bir BIOS vermek için bizi mail ile uğraştırıp sebep soruyorlardı. Siber güvenlik uzmanı arkadaşım Monster aldı demiştim ya, yaşadığı sorunu BIOS güncellemesi ile çözmeyi denemek istedik. Monster değil Clevo firması ile mailleşiyorduk.

Böyle firmaların kasalarını kullanıyorlar maliyeti ucuz olsun diye maalesef, aynısı Casper'da da var Quanta diye Quanta bir de Playstation firmasına çalışan Quanta değil. Clevo gibi Tayvan menşei uygun fiyat reklamlarıyla ucuzluk algısı ile yola çıkan firma. Haliyle kasasını kullanınca anakartı ekran kartı gibi bileşenleri de kasa sahibinden alıyorsunuz logoyu kaldırsan tıpa tıp aynısı oluyor hakikaten. Böyle şeyleri doğru bulmuyorum keşke daha kaliteli kasalarla çalışılsa (maliyeti kurtarır mı ? Sanmam). Klasik Türk markası ile satışa sunulan batan telefon firmaları gibi bunlarda başka kasa kullanıyorlar laptoplarda.