35 yaşındayım, hayatımda görmediğim çılgınlıkları Monster'da yaşadım.
Aynı türden rezillikleri yaşamış birisi olarak söyleyebilirim ki bu adamın yazdığı her şey kelimesi kelimesine kadar doğrudur. Paranızla rezil olmayın arkadaşlar, biz olduk.

Türkiye'nin zaten kendine ait yerli markası çok az. Monster'ı pek görmedim ama mesela Casper kamu iş yerlerine devletin kademeleri de dahil cihaz temin ettiği dönemleri hatırlıyorum. O setler gerçekten çok sağlamdı mesela, bende monitörü vardı o zamanlar setten bir tanesi, cihaz 20. yılına girecek tesisatçılar elektirik tesisatı ölümsüz diyorlar. Tabii bir cihazdan beklentiniz uzun ömürlü olmasıysa geçerli bu övgü lakin ben Monster'ın da Casper'ın da ucuz ürünler sattığına inanmıyorum. Haliyle babamın malı değilse her marka benim için aynı.

Şunu da söyleyeyim, zamanında 2 kere bu firmaya şans verdim. Birincisi zaten ikinci kez şans verme sebebimdi.

Monster'ın Kadıköy'de ki mağazasının ilk dönemleriydi, o zamanlar teknik serviste şu anki bulunduğu yerde değildi. Cemil ozalit sokağında değil oranın üst sokağında solda kalıyordu, nispeten çok küçük bir servisti. Marka da aynı şekil yeni yeni açılan bir markaydı ve cihazları o dönem cidden güzeldi. Ama beni en çok sevindiren cihazlarının güzelliği değil servisinin kalitesiydi. Ne zaman o kısımdan kalkıp ozalitin oraya taşındılar, marka büyüdü ve saçma reklamlar yapmaya başladı o zaman bir daha alma gafletinde bulundum ve gerisi malum.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Maalesef Monster'ın ne kadar kötü cihazları piyasaya sürdüğünü gördük. Ben bir kere şans verdim. Karşılaştığım cihazın kasa kalitesi aşırı kötüydü. Zaten cihazları da kendi üretmiyor. Örneğin CLEVO gibi markalar üretiyor. Desteği iyileştirip piyasaya sürdükleri cihazların kalitesini artırdıysalar bir şey diyemem. Umarım öyle oluyordur.

Monster almayın diyenlere kızıyorsunuz belki ama haksız değiller.

Kimse bu koskoca markalara çöp demedi.
Ben dedim. Demeye de devam edeceğim. HP almayın. Acer Nitro 5 serisi almayın. Bunu defalarca söyledim. Söylemeye de devam edeceğim.

@Recep Baltaş HP cihazlardaki bu sorun hakkında Tweet attı. Gündeme taşımak için beni Victus cihazlar ile beraber davet etti. Araştırmalarımı merak edip inceledi. Konuyu gündeme geri taşıdı. Ama HP tarafında ses var mı? Koca bir sessizlik. Üstüne de Omen cihazlarda da aynı problem olduğu söylenmeye başlandı.

Lenovo konusunda da çekimserim. Elimde pek veri yok. Acer Nitro 16'ların kolay kolay problem çıkardığını görmedim. Sıvı metal sistemi termal macun sistemmiş gibi sökenler dışında mutsuz kullancıısını görmedim. Ama Acer Nitro 5 için de aynı şeyi söyleyemiyorum.

4 4'lük laptop henüz bulunamadı. Ama kusura bakmayın da bu kesinlikle Monster değil.

Benim siber güvenlik uzmanı arkadaşım 3-4 sene önce Monster satın aldı. Mağdur ettiler.

Yok ona göre laptop uzmanları(!) haksız ve Monster inanılmaz kaliteli bir marka. :LOL:

Bu yorumdaki herkese söylüyorum, Monster, Casper ve türevleri markalardan laptop almayın arkadaşlar. Sonra aldığınız cihaz bir sene sonra neden aynı performansta değil diye üzülürsünüz.

Bana Monster'ın ar-ge merkezinin görsellerini atar mısın? Yani bu firma parça alıp, bu parçaları geliştirip taktığını mı söylüyorsun?

Gözünü seveyim bu adamlar MSI'ın dış kabuklarına anakart monte edip üstüne bir de kendini yıllarca kanıtlamış markalarla aynı hatta daha yüksek fiyata cihaz satıyor yapma yahu. Ne AR-GE'si?

Yazık günah bir de "servisi çok iyi, ömür boyu bakım, büyük markalardan daha iyi servisleri var." yazmışsınız.

Siz herhalde açıp arada bir şikayet var okumuyorsunuz? Veya hiç Monster servisine gitmediniz. Yaşadığım en berbat deneyimi bu adamların servisinde yaşadım, şikayet var linki bırakayım biraz gezinin nefesiniz sıkışır okurken.

Konuyu okuyup laptop markaları konusunda kararsız kalan arkadaşlara tavsiyem;

Teknoloji şans işidir, her marka da sorunlar olabilir, ama siz yine de bu tip markalardan uzak durup işinizi tamamen şansa bırakmayın.
Youtubedan senin için link aramayayım aç bak. Yerli markaların hepsi yapboz misali argeleri yok sanılıp sizin gibi dalga geçenler oluyor. Halen monster msınin kasasına kendi logosunu basıyorvari bir şey diyorsun. Ona bakarsan yurtdışında gaming laptopların babası Alienwarenin de kattığı orjinal parçaları sayabilir misin? Laptopların %90’ı dış kaynaklı zaten. Halen körü körüne monster alınmaz işini şansa bırakma diyorsun. Hp, Dell. Alanlar işini şansa bırakmamış olmalılar ki kronik sorunlu laptoplarına kavuştular. Üstüne rezalet servis deneyimleri var.

En iyisi yukarıda yazdıklarımı bir daha oku çünkü anlamamışsın. Bir daha da anlatacak halim yok. Bilgisayar ile sorun yaşamışsın olabilir, şans diyorsan bu şans işte mesela. Sana kötü servis denk gelmiş. Hp’de de hall sensörü bozulmayanlar şanslı sayılıyor eğer şanslı tanımını böyle yapacaksak. Şikayetvarda bir diğer markaların şikayet girdilerine ve bu şikayetlerin ne kadarının ne derece memnuniyetle çözüldüğünün ss’ini de at buraya.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Maalesef Monster'ın ne kadar kötü cihazları piyasaya sürdüğünü gördük. Ben bir kere şans verdim. Karşılaştığım cihazın kasa kalitesi aşırı kötüydü. Zaten cihazları da kendi üretmiyor. Örneğin CLEVO gibi markalar üretiyor. Desteği iyileştirip piyasaya sürdükleri cihazların kalitesini artırdıysalar bir şey diyemem. Umarım öyle oluyordur.

Monster almayın diyenlere kızıyorsunuz belki ama haksız değiller.

Ben dedim. Demeye de devam edeceğim. HP almayın. Acer Nitro 5 serisi almayın. Bunu defalarca söyledim. Söylemeye de devam edeceğim.

@Recep Baltaş HP cihazlardaki bu sorun hakkında Tweet attı. Gündeme taşımak için beni Victus cihazlar ile beraber davet etti. Araştırmalarımı merak edip inceledi. Konuyu gündeme geri taşıdı. Ama HP tarafında ses var mı? Koca bir sessizlik. Üstüne de Omen cihazlarda da aynı problem olduğu söylenmeye başlandı.

Lenovo konusunda da çekimserim. Elimde pek veri yok. Acer Nitro 16'ların kolay kolay problem çıkardığını görmedim. Sıvı metal sistemi termal macun sistemmiş gibi sökenler dışında mutsuz kullancıısını görmedim. Ama Acer Nitro 5 için de aynı şeyi söyleyemiyorum.

4 4'lük laptop henüz bulunamadı. Ama kusura bakma bu kesinlikle Monster değil.

Benim siber güvenlik uzmanı arkadaşım 3-4 sene önce Monster satın aldı. Mağdur ettiler.
Çok doğru diyorsunuz hocam. Gerçekten o Monster kadar kötü bir marka görmedim. Alacak bir kişi görünce durduruyorum.

Youtubedan senin için link aramayayım aç bak. Yerli markaların hepsi yapboz misali argeleri yok sanılıp sizin gibi dalga geçenler oluyor. Halen monster msınin kasasına kendi logosunu basıyorvari bir şey diyorsun. Ona bakarsan yurtdışında gaming laptopların babası Alienwarenin de kattığı orjinal parçaları sayabilir misin? Laptopların %90’ı dış kaynaklı zaten. Halen körü körüne monster alınmaz işini şansa bırakma diyorsun. Hp, Dell. Alanlar işini şansa bırakmamış olmalılar ki kronik sorunlu laptoplarına kavuştular. Üstüne rezalet servis deneyimleri var.

En iyisi yukarıda yazdıklarımı bir daha oku çünkü anlamamışsın. Bir daha da anlatacak halim yok. Bilgisayar ile sorun yaşamışsın olabilir, şans diyorsan bu şans işte mesela. Sana kötü servis denk gelmiş. Hp’de de hall sensörü bozulmayanlar şanslı sayılıyor eğer şanslı tanımını böyle yapacaksak. Şikayetvarda bir diğer markaların şikayet girdilerine ve bu şikayetlerin ne kadarının ne derece memnuniyetle çözüldüğünün ss’ini de at buraya.
Ben sana daha bir şey anlatamam ve inan zaten yazdıklarından pekte bir şey anlatamam gibi dostum. Senin kendi bildiklerin var vazgeçme bu doğrultuda devam et.

Yazdığım şeyler konuya girip kararsız kalan veya fikir edinmek isteyen üyeler için. :)

Hâlen monster kasasına kendi logosunu basıyor gibi bir şey diyorsun. Ona bakarsan yurtdışında gaming laptopların babası Alienwarenin de kattığı orjinal parçaları sayabilir misin? Laptopların %90’ı dış kaynaklı zaten.
Monster'ın üzerindeki logosu hariç hepsi hazır geliyor. Evet sadece logo basıyorlar ve BIOS yazıyorlar? Diğer markalar öyle değil.

Herkesin Monster'a laf etme sebebi hazır tasarımlara logo basıp fahiş fiyatlar üzerinden satış yapmaları, başlangıçta yerli bir firma olduğu için övülmüşte olsa sonralardan gelen satış stratejileri ve yaşanan sorunlar insanların firmaya soğumasını sağladı. Sattıkları kulaklık ve mouselar Çin'de üretilen standart mouselar ve kulaklıklar ile aynı ve sadece logo ile yeşil LED koyuyorlar, yine aynı şekilde sattıkları kasalarda yeşil LED + logodan başka bir şey değil. Seveni olabilir ama fanboyluk için dalga geçmek gereklidir bence, nasıl Apple fanboyları ile dalga geçiliyorsa Monster fanboyları ile de dalga geçilebilir. Tabi bunlar benim fikirlerim herkesin fikri farklı olabilir.