Monster marka laptoplara çok büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 2 senedir çeşitli forumlarda mesaj sayısı yüksek olup profilinin altında değişik semboller olan sözde laptop uzmanı kıdemli çok bilmiş üye "Monster çöp alınmaz" dedi diye diye hayatında hiç laptopu olmamış kişi bile forumda Monster'ın sözü bahsi açılınca ya gülücük attı ya da çöp, alınmaz deyip durdu.
2 senedir (en azından gaming laptop forumlarında dolaştığım süre boyunca) Monster'ın sadece tek bir modeli dışında başka bir modeline alınır dendiğini duymadım. Ne önerildiyse ya Acer, ya Lenovo, Victus veya ASUS önerildi.
Gel gör ki önce Omen daha sonrasında Victus'ta ortaya çıkan kronik hall effect, Lenovo'larda kronik anakart yanması (Ama kıdemli üye bunların sadece Hindistan menşeili laptoplarda ortaya çıktığını söylemişti(!)) Nitro 16'larda sıvı metal sorunu, ASUS ROG Strix'lerde yine sıvı metal sorunu yaşanmıştı. Kimse bu koskoca markalara çöp demedi. HP servisi sorunu çözmek yerine dalga geçer gibi ya hall effect kablosunu söküyor ya da bekletip bekletip anca yine aynı sorunu çıkarmaya gebe olan anakartı değiştiriyor. Acer olsa bile ısınma veya sıvı metal sorunu yok diyerek Nitro 16'ları geri yolladı. Kısaca pişkin pişkin hareketlerine devam ediyorlar. Bu kronik sorunlar Monster'ın laptopunda çıksaydı forumdaki sözde laptopcuların ağzından düşmezdi. Koskoca Monster kronik sorunlu çöp sakın alma denip durulurdu. Ki kronik sorunu olmasa bile halen alınmaz deniliyor. Hele de Monster'in servisi sorunu çözmek yerine hall effect kablosunu sökseydi rezil Monster diye başlıklar bile görürdük eminim.
Olayı "Benim dedem günde 2 paket sigara içerdi 90 yaşında öldü"ye getirmeye çalışmadan 2 kuzenimin de Monster marka laptopları olduğunu ve ne herhangi bir kronik sorun ne de servis ile ilgili bir sorunları olmadığını söylemek istiyorum. Ayrıca ben yüzlerce ASUS, Acer, Lenovo, HP servis rezilliği başlıkları arasında bir tane bile Monster servisi çöp vb. bir başlığa rastlamadım. Monster servisi öven gördüm ama rezil, çöp, onarım için laptopun fiyatı kadar ücret çıkarıldı, servisten ekran çizik geldi, koruma olmadan sadece kutuya konup gönderildi vs. başlıklar görmedim. Gözümden kaçtıysa özür dilerim ama yüzlerce diğer markaların şikayeti arasında ben görmedim. Yanlış anlamayın servisten memnun kalmayan sayılı başlık gördüm ama aynı yazdığım gibi sorunlarda karşılaşan veya hitap edeni görmedim. Servisleri diğer o koca markaların servisine on basar. Yine diyorum bizzat tecrübe etmedim, diğer kullanıcılardan gördüğümü söyleyip üstüne kuzenlerimin deneyimlerini söylüyorum.
Örnek olması için hatırladığım bir başlığı alta bırakıyorum. Alttaki konuda bile birisinin "Canın sıkıldıkça Monster mi övüyorsun" deyip attığım başlığa bakınca cidden bir ön yargı oluştuğunu düşünüyorum. Monster ne babamın firmasıdır ne de ben onların çalışanıyım. Genel olarak yanlış bir kanı var. Sözlerimin arkasındayım.