Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, iyi akşamlar.

Bu konuyu daha önce de açmıştım, tekrardan açtığım için kusuruma bakmayın. Fakat önceki konuda sorun işlemcide gözüküyordu. Ekran kartım 95 watt olmasına rağmen, tüm oyunlarda 60 watt değerinde çalışıyor ve eskiden aldığım FPS değerlerinin çok altında değerler alıyorum. Son 1-2 aydır, oynadığım bütün oyunlarda sıkıntı yaşar oldum. Çok tat kaçırıcı. Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu: "yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor." FPS değerlerim gözle görülür derecede düştü. Daha nasıl bir durum olması gerekli ki?

1731438587898.webp

Çözüm
86 derece = Temp Limit. Sıcaklık limitine takılıyorsunuz. Laptop, ekran kartını ısıtmamak amacıyla gücü kısıyor ve dereceyi 86'ya sabitliyor. Bir şekilde cihazı soğutabilirseniz sorununuz çözülecek. Uzun zamandır macun yenilemesi yapılmadıysa güzel bir bakım ile eski performansı tekrardan görebilirsiniz.

Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu oldu: Yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor.
Müşteri hizmetlerinin pek bildiği bir şey yok. Kafalarına ne eserse ona göre cevap veriyorlar.
Merhaba, iyi akşamlar.

Bu konuyu daha önce de açmıştım, tekrardan açtığım için kusuruma bakmayın. Fakat önceki konuda sorun işlemcide gözüküyordu. Ekran kartım 95 watt olmasına rağmen, tüm oyunlarda 60 watt değerinde çalışıyor ve eskiden aldığım FPS değerlerinin çok altında değerler alıyorum. Son 1-2 aydır, oynadığım bütün oyunlarda sıkıntı yaşar oldum. Çok tat kaçırıcı. Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu: "yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor." FPS değerlerim gözle görülür derecede düştü. Daha nasıl bir durum olması gerekli ki?

Eki Görüntüle 98057

Sıcaklığa bağlı olabilir mi? Laptopun bakımları ne zaman yapıldı, fan ayarı ne durumda (yüksek normal düşük)?

86 derece = Temp Limit. Sıcaklık limitine takılıyorsunuz. Laptop, ekran kartını ısıtmamak amacıyla gücü kısıyor ve dereceyi 86'ya sabitliyor. Bir şekilde cihazı soğutabilirseniz sorununuz çözülecek. Uzun zamandır macun yenilemesi yapılmadıysa güzel bir bakım ile eski performansı tekrardan görebilirsiniz.

Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu oldu: Yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor.
Müşteri hizmetlerinin pek bildiği bir şey yok. Kafalarına ne eserse ona göre cevap veriyorlar.

Çözüm
Sıcaklığa bağlı olabilir mi? Laptopun bakımları ne zaman yapıldı, fan ayarı ne durumda (yüksek normal düşük)?
Fanlar yüksek hızlarda çalışıyor. Laptop'u 1,5 sene önce aldım, 1 sene önce bakım yapıldı.

86 derece = temp limit. Sıcaklık limitine takılıyorsunuz. Laptop, ekran kartını ısıtmamak amacıyla gücü kısıyor ve dereceyi 86'ya sabitliyor. Bir şekilde cihazı soğutabilirseniz sorununuz çözülecek. Uzun zamandır macun yenilemesi yapılmadıysa güzel bir bakım ile eski performansı tekrardan görebilirsiniz.

Anladım teşekkür ederim cevabınız için.

Muhtemel olay budur kesinlikle bakımı yapılması lazım Monster'de zaten ısınma olayı var 1.5 aylık olanlar bile düşük fan ayarı ile geldiği için 95 kadar görüyor diye biliyorum. Senin macunun kas katı olmuştur şimdiden kolay gelsin.

Muhtemel olay budur kesinlikle bakımı yapılması lazım Monster'de zaten ısınma olayı var 1.5 aylık olanlar bile düşük fan ayarı ile geldiği için 95 kadar görüyor diye biliyorum. Senin macunun kas katı olmuştur şimdiden kolay gelsin.

Sağolun o halde bu hafta içinde bakıma götüreceğim.

Merhaba, iyi akşamlar.

Eki Görüntüle 98057
Şu müşteri hizmetlerine cahil insanları özenerek mi seçiyorlar? Buradan bilgili insanlar işe girmek istese almazlar o teknik ekiplere ve gerçekten acınası bir durum.

Çözüm tiklediğiniz doğru yanıtlamış. Sıcaklık limitine takılı kalmışsınız. Çözüm olarak;

1. Sıvı Metal uygulaması (Riskli ancak buz gibi çalışacaktır)
2. Termal macun yenileme (Kendiniz yapın mümkün ise ve MX6 gibi Laptop uyumlu Pomp out yapmayacak macun seçimi yapın.)
3. Laptop altına kitap vs. Koyun veya soğutucu fan ile destekleyin.

Merhabalar, geçen hafta cihazımı teknik servise götürdüm ve kendileri cihazıma bakım yaptılar. Fakat FPS değerlerim ve watt değerlerim hâlâ olması gereken değerlerden çok düşük.
1732543990493.webp
1732543932485.webp

Dosya Ekleri

• 1732543877546.webp
    1732543877546.webp
    150,1 KB · Görüntüleme: 58
FurMark testi esnasında durum nedir?

Ayrıca cihazın kontrol merkezinde bulunan modlardan "Oyun modu" veya "Turbo modu" seçili mi?
FurMark testini daha önce yapmadım, şimdi deneyip sonuçları atacağım.
Ve evet oyun modu seçili, watt güçlendirmesi de aktif.
1732544510397.webp

FurMark testi esnasında durum nedir?

Ayrıca cihazın kontrol merkezinde bulunan modlardan "Oyun modu" veya "Turbo modu" seçili mi?
15 dakika bekledim sıcaklık en fazla 76 derece oldu
1732545590498.webp

Son düzenleme: