Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, iyi akşamlar.

Bu konuyu daha önce de açmıştım, tekrardan açtığım için kusuruma bakmayın. Fakat önceki konuda sorun işlemcide gözüküyordu. Ekran kartım 95 watt olmasına rağmen, tüm oyunlarda 60 watt değerinde çalışıyor ve eskiden aldığım FPS değerlerinin çok altında değerler alıyorum. Son 1-2 aydır, oynadığım bütün oyunlarda sıkıntı yaşar oldum. Çok tat kaçırıcı. Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu: "yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor." FPS değerlerim gözle görülür derecede düştü. Daha nasıl bir durum olması gerekli ki?

1731438587898.webp

Çözüm
86 derece = Temp Limit. Sıcaklık limitine takılıyorsunuz. Laptop, ekran kartını ısıtmamak amacıyla gücü kısıyor ve dereceyi 86'ya sabitliyor. Bir şekilde cihazı soğutabilirseniz sorununuz çözülecek. Uzun zamandır macun yenilemesi yapılmadıysa güzel bir bakım ile eski performansı tekrardan görebilirsiniz.

Monster müşteri hizmetlerini aradım, bilgisayarıma uzaktan kontrol gerçekleştirdiler ve söyledikleri şey şu oldu: Yüksek güç tüketmesini gerektirecek bir durum olmadığı için az güç kullanıyor.
Müşteri hizmetlerinin pek bildiği bir şey yok. Kafalarına ne eserse ona göre cevap veriyorlar.
Şu an için bir sorun göremedim, Witcher 3'te ayarlar ne durumda? Orta ayarlarda oynadığında da mı bu kadar düşük FPS alıyorsun? DLSS açık mı?
DLSS'i kontrol etmeyi unuttum ama Ultra'da ve Low'da aynı FPS değerlerini alıyorum Witcher 3'te.
Şimdi girip kontrol edeceğim.

Şu an için bir sorun göremedim, Witcher 3'te ayarlar ne durumda? Orta ayarlarda oynadığında da mı bu kadar düşük FPS alıyorsun? DLSS açık mı?

DLSS kalitede ayarlar en düşükte 50 FPS alıyorum ultrada ise 45.

Son düzenleme:
Bu modu kurup oyun ayarlarından aktif ettikten sonra tekrar bakar mısın değerlere?

Kurulum bilgileri sitede yazıyor fakat yapamadığın bir yer olursa yazarsın.
Müsait değildim beklettim biraz kusura bakmayın

frame generation'ı aktif ettim ultra grafik ayarlarında 70 fps alıyorum fakat pek oynanalabilir değil takılma ve gecikme görüntüde bozukluklar oluyor
1732552624714.webp

Medium'da ise 90'a kadar çıkıyor. Ultra'ya göre daha oynanabilir halde fakat karakterde ghosting yaşanıyor, pek de rahat değil. ama orijinaline göre daha iyi. Teşekkür ederim.
1732552843807.webp

Witcher 3'ün optimizasyon konusunda bende de sorunları vardı, genel olduğunu düşünüyorum. FG öncesinde aldığınız değerlerde de pek bir sorun yoktu, RTX 3050 çok da güçlü bir kart değil maalesef.

FG ile kullanımda kasmalar yaşanmasının sebebi de ana FPS'in 45'lerde olması. Bende daha akıcı bir deneyim yaşatmıştı, o yüzden önermiştim.

Sistemde şu anlık bir sorun yok gibi, iyi oyunlar dilerim.

Witcher 3'ün optimizasyon konusunda bende de sorunları vardı, genel olduğunu düşünüyorum. FG öncesinde aldığınız değerlerde de pek bir sorun yoktu, RTX 3050 çok da güçlü bir kart değil maalesef.

FG ile kullanımda kasmalar yaşanmasının sebebi de ana FPS'in 45'lerde olması. Bende daha akıcı bir deneyim yaşatmıştı, o yüzden önermiştim.

Sistemde şu anlık bir sorun yok gibi, iyi oyunlar dilerim.
Bu sürece kadar olan ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde bilgisayarım eskisi gibi çalışabiliyor. Tekrardan sağ olun, iyi akşamlar dilerim.