Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cuneytkk

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım Steam PUBG'de çok ısınıyor. MX4 ile termal macun ve fan temizliği yeni yapıldı. Yine de önüne geçemedim. Birkaç yerde undervolt işleminden bahsetmişler ama tam anlamıyla anlayamadım. Overclock yapılmamış bir sistemde bu kadar fazla ısı olması da beni şaşırtıyor. Bilgisayarımın fanları hava alacak şekilde biraz yükseğe kaldırdım. Arka planda Windows'un uygulamaları dışında çalışan bir şey yok. Başlangıç ayarlarında da istemediğim uygulamalar kapalı. 7 Ocakta temiz kurulum format attım. Monster'la iletişime geçtim, değerler normal. Normal olmadığını düşünüyorsanız servise gönderin diyor. Serviste de bir şey yok deyip göndereceklerine neredeyse eminim. Sizce ne yapmalıyım? Ya da undervolt işlemi yapmalı mıyım?

Sistem özellikleri.

Monster Tulpar T7 v20.4
Ekran kartı: RTX 3060.
İşlemci: 11800H.
RAM: 16 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MX-4 pump out canavarı bir macun. O yüzden tavsiye etmiyorum.
Linkteki ürünü tavsiyeniz üzere satın aldım. Uygulayıp değerler hakkında bilgi vereceğim.

Merhaba, sorunum çözüldü. @bilmememem Hocamızın önerdiği Pullsar Pullmark Bold termal macunu satın aldım ve uyguladım. Benchmark ile "run all tests" seçeneğinden her biri yarım saat süren teste soktum. Öncesinde MX-4 kullandığım 11800H işlemcim, çoklu çekirdekte maximum 92C gördü. RTX 3060 ise maximum 65C değerlerinde kendini sabitledi. Sonrasında PUBG oynayarak yarım saat kadar yan ekrandan izleyip takip ettim. Daha öncesinde işlemcim oyun içerisinde 100C değerlerine ulaşırken maximum 83C değerine ulaştı. Ekran kartım ise 60C değerlerinde sabitledi. Bu kadar fark edeceğini açıkçası düşünmüyordum. Yardımınız için teşekkür ederim. MX-4 kullanmayın.

Son düzenleme:
Linkteki ürünü tavsiyeniz üzere satın aldım. Uygulayıp değerler hakkında bilgi vereceğim.

Merhaba, sorunum çözüldü. @bilmememem hocamızın önerdiği pullsar pullmark bold termal macunu satın aldım ve uyguladım. Benchmark ile "run all tests" seçeneğinden her biri yarım saat süren teste soktum. Öncesinde MX-4 kullandığım 11800H işlemcim, çoklu çekirdekte maximum 92C gördü. RTX 3060 ise maximum 65C değerlerinde kendini sabitledi. Sonrasında PUBG oynayarak yarım saat kadar yan ekrandan izleyip takip ettim. Daha öncesinde işlemcim oyun içerisinde 100C değerlerine ulaşırken maximum 83C değerine ulaştı. Ekran kartım ise 60C değerlerinde sabitledi. Bu kadar fark edeceğini açıkçası düşünmüyordum. Yardımınız için teşekkür ederim. MX-4 kullanmayın.

O cihaz bu derecelere ulaşıyorsa MX-4 bahsettiğim gibi pump out yapmış. Yardım edebildiğime sevindim😊