Konuştum arkadaşlar: İş yüküm fazla dedim. Bir de çizim eklendi dedim.

Web tarafında 2-3 sitemiz dışında sitemiz yok, ve yapacağın bir şey olmayacak. IT tarafı ise arada net sorunu oluyor firmayı arayıp ticket oluşturuyorsun, veya yazıcıda kağıt biterse kağıt ilave ediyor ya da kurulum yapıyorsun. Bunlarda çok nadir olan şeyler. Sosyal medya tarafı ise canva üzerinden tasarımları yapıp bana atıyorsun, yönetmeyi ve içeriği ben hazırlıyorum.

Çizim tarafında da birkaç ürünümüz var. Onlar dışında ki durumu bilmiyorum, ancak yetkiliye iletmek için not aldım dedi. Ayrıca gireli 5 ay oldu henüz ve zam konusu biraz göreceli bir durum olduğunu normalde şirketler 6-7 aydan daha az çalışanına fazla zam yapmadıklarını ama benim zammın diğerlerine yakın oranda tuttuğunu dile getirdi.

Kursa da yollayacağını söylediler ancak somut bir adım yok henüz. Yılbaşı öncesinde başlıyordu kurs her şey tamamdı yetişmediği için askıya alındı. Ne yapacağım bilmiyorum.

Şimdi aklımda ki soru şu: Fazla iş yoğunluğum yok, burada kalıp tabiri caizse bu tempoda devam edip, veya yeni işler verilerek devam etmek. Ya da sektörümde (Web - WordPress) alanıyla ilgili sürekliliği olan bir şirket arayışına geçmek...

Sizler yerimde olsanız ne yaparsınız?

İş dinamiklerini bilmediğim için net bir yorum yapamasam da, özellikle web geliştirme sürekli kendini geliştirmen gereken bir alan. İşten çıkmasan bile bir şekilde meşgul olabileceğin yan hobi projeleri bulmalısın. Diğer insanlar efor ve inovasyon gerektiren projelerde kendilerini geliştirerek senin önüne geçerlerken sen hiçbir şey yapmazsan birkaç yıla geride kalırsın. Bu web geliştirme alanı 5 sene gibi görece kısa bir sürede bile baştan aşağı değişiyor.

Kendini geliştirmek istemiyorsan o senin bileceğin iş ama sonra yeterli görülmeyip işsiz kalmak da var.

İş dinamiklerini bilmediğim için net bir yorum yapamasam da, özellikle web geliştirme sürekli kendini geliştirmen gereken bir alan. İşten çıkmasan bile bir şekilde meşgul olabileceğin yan hobi projeleri bulmalısın. Diğer insanlar efor ve inovasyon gerektiren projelerde kendilerini geliştirerek senin önüne geçerlerken sen hiçbir şey yapmazsan birkaç yıla geride kalırsın. Bu web geliştirme alanı 5 sene gibi görece kısa bir sürede bile baştan aşağı değişiyor.

Kendini geliştirmek istemiyorsan o senin bileceğin iş ama sonra yeterli görülmeyip işsiz kalmak da var.

Evet hocam. Kendimi geliştirmeyi seven biriyim. Ama yazılım ( swift ) tarafıyla da ilgileniyorum. Ancak, burada ki soru : kursa yollamazlarsa sanırım bu şekilde devam edeceğim gibi. Ama bir diğer yandan reklam ajansına vs girersem hep web tarafında ki durum daha farklı olur, arada kaldım.

Evet hocam. Kendimi geliştirmeyi seven biriyim. Ama yazılım ( swift ) tarafıyla da ilgileniyorum. Ancak, burada ki soru : kursa yollamazlarsa sanırım bu şekilde devam edeceğim gibi. Ama bir diğer yandan reklam ajansına vs girersem hep web tarafında ki durum daha farklı olur, arada kaldım.
Hocam o zaman ben yanlış anladım. Şu an ne iş yapıyorsun? Grafik tasarım mı?

Hocam o zaman ben yanlış anladım. Şu an ne iş yapıyorsun? Grafik tasarım mı?

Şöyle hocam, aslında web işlerini yapıyorum. Yani web işleri derken bir reklam ajansı gibi devamlı bir site işi yok. Şirketin siteleri var onlar yapılacak, bazıları yapıldı. Ancak, onun dışında işte IT tarafında modem bozulursa firmayı arıyorum, yazıcı bozulursa bakıyorum ( 6 aydır buradayım birkaç kez oldu ) Canva üzerinden taslak tasarımı ve çizim. Ama web tarafına daha hakimim. Uzmanlığım var diyebilirim.

Şöyle hocam, aslında web işlerini yapıyorum. Yani web işleri derken bir reklam ajansı gibi devamlı bir site işi yok. Şirketin siteleri var onlar yapılacak, bazıları yapıldı. Ancak, onun dışında işte IT tarafında modem bozulursa firmayı arıyorum, yazıcı bozulursa bakıyorum ( 6 aydır buradayım birkaç kez oldu ) Canva üzerinden taslak tasarımı ve çizim. Ama web tarafına daha hakimim. Uzmanlığım var diyebilirim.
Swift'i sevdiysen orada kendini geliştirebilirsin fakat iş odaklı bakıyorsan bildiğim kadarıyla çok fazla iOS işi yok. Halihazırda web alanından anladığını söyledin — Front end veya back end alanlarında uzmanlaşmaya bakabilirsin. Web geliştirmeyle dalga geçtiklerine bakma, işini iyi yaparsan her türlü kapının açılacağını düşünüyorum. Şu an yaptığın iş sanırım ortalarda, pek geleceği yok. Herhangi bir programlama dilinde uzmanlaşmaya bakmalısın.

Eğer memnun değilsen ufaktan iş aramaya bak ama burayı da tamamen bırakma derim. Hazır işin varken ve seni çok da zor duruma sokmuyorsa macera aramaya gerek yok.