Evet egzozunuz boğuyor motoru. siyah duman zengin karışım olduğunda olur. Şikayet konusu gibi konu açmışsınız x marka x model yazsaydınız tahminimiz olurdu.

Yüksek olasılıklı ihtimaller
1- Karbüratörün ayarı çok açık zengin karışım yapıyor.
2- Egzoz yetersiz kalıyor motor egzoz gazını tahliye edemiyor geri basınç oluşuyor egzoz gazı pistona dönüyor.

Birine

Evet egzozunuz boğuyor motoru. Siyah duman zengin karışım olduğunda olur. Şikayet konusu gibi konu açmışsınız X marka X model yazsaydınız tahminimiz olurdu.

Yüksek olasılıklı ihtimaller
1- Karbüratörün ayarı çok açık zengin karışım yapıyor.
2- Egzoz yetersiz kalıyor motor egzoz gazını tahliye edemiyor geri basınç oluşuyor egzoz gazı pistona dönüyor.

Birine gösterdim. Yağ benzine karışmıştır büyük ihtimal dedi. Belli bir süre motoru az yağ ile kullandıysan motorun... Kısmına bir şey olmuştur gibi bir şey dedi. Marka Mondial. Turkuaz 125. Zengin karışım falan hiç öyle bir şey söylemedi. Karbüratöre hiç bakım yapılmadı bu arada. Tamirciye hala götüremedim. Tanıdık biri böyle söyledi.
+ Soğuk havalarda ayak marşı ile çalışıyor. Arada gaz vermeyince duruyor.

6-7 senelik, doğru düzgün bakım yapılmadı 🙃

Yağın benzine karışması söz konusu bile değil piston hariç yağ ile benzin karışabilecek bağlantıları bile yok. :D

Yağın benzine karışması söz konusu bile değil piston hariç yağ ile benzin karışabilecek bağlantıları bile yok. :D

Peki egzozdan olup olmadığını anlamam için yapabileceğim geçici bir çözüm var mı? Anlasak yeter.
Ek: Bugün orta sehpada 15 saniye tam gaz verdim, 1-2 defa siyah gaz verdi patlama şeklinde. Başka siyah çıkışı olmadı.

Son düzenleme:
1-Egzoz 2 parça (susturucu ayrılabilir) ise bir parçadan ayırın
2-Egzozu boğazdan sökün
3-Egzozu delin

3 seçeneğiniz var kolay gelsin.

2-Egzozu boğazdan sökün
3-Egzozu delin

Egzoz delikti zaten muayeneden geçmedi orayı kapattırdık. İkinci seçeneği denerim. Teşekkür ederim.👍👍

2-Egzozu boğazdan sökün
3-Egzozu delin

Muayeneye giderken yolda kaldı. Motorcu hava filtresini ve motoru değiştirmiş.

Son düzenleme: