Gidilir ama hangi motorla gidilir o önemli. Eğer motoru başka şehirden alıp şehrine döneceksen risktir yani bir nevi kumar oynamış olursun. Ahlakını bilmediğin motorla uzun yola çıkılmaz bence. Ben 125CC Çin malı scooter aldım 70 km getirdim ama dua ettim yolda bir şey olmasın diye. 😁 Ayrıca otoban tarzı hızların çok arttığı yerlerden tam kaç. Yanından bir tır geçse ciddi savurabilir.

Mondial 100 uag ile geleceğim. Yazlığa gelip giderken de kullanabilir miyim onu ölçmek için sordum da gidilir gibi.

@totra_proska @emre259
93895 km de buldum bir tane alınır mı? Modifiyesiz düz yol yapılmış sadece

1759003244085.webp

@totra_proska @emre259
93895 km de buldum bir tane alınır mı? Modifiyesiz düz yol yapılmış sadece

Eki Görüntüle 188428
Düşük Km olanlar ortalama 30-35k bandında, buna maks 20 verirdim ama 94 bin km çok.
Bir şey olacağından değil de bu kmde zincir dişli, lastik, akü, hava varsa yağ filtresi, amorsitör yağı, disk balata gibi gibi masraflar çıkıyor.
Hiçbir bakıma gerek duymayan 10 bin km altında bişi alırsan toplam masrafın daha az olur.

Genellikle ucuz motorlarda yağ değişimi dışında bakım yapılmaz, o yüzden ne kadar sıfıra yakın alırsan o kadar az masraf.

Son düzenleme:
Düşük Km olanlar ortalama 30-35k bandında, buna maksimum 20 verirdim ama 94 bin km çok.
Bir şey olacağından değil de bu kmde zincir dişli, lastik, akü, hava varsa yağ filtresi, amorsitör yağı, disk Bala'ta gibi gibi masraflar çıkıyor.
Hiçbir bakıma gerek duymayan 10 bin km altında bir şey alırsan toplam masrafın daha az olur.

Genellikle ucuz motorlarda yağ değişimi dışında bakım yapılmaz, o yüzden ne kadar sıfıra yakın alırsan o kadar az masraf.

O zaman biraz daha birikim gerek gibi.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum da. Mondial superboy 125i alınır mı? Garaj motoru

Son düzenleme:
O zaman biraz daha birikim gerek gibi.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum da. Mondial superboy 125i alınır mı? Garaj motoru.

Yüksek CCli motorların kilometresi düşük motosikletler kadar önemli değildir. R25 veya MT25 gibi bir motorda 45 binden sonrası motorun geçmişi belli değil ise sıkıntılıdır. Ben 125CC sınıfında 10 binden üst kilometrede motor almanızı tavsiye etmem. Bu motor da alınmaz. Biraz daha birikim yapıp TVS Raider'a yönelin.

Yüksek CCli motorların kilometresi düşük motosikletler kadar önemli değildir. R25 veya MT25 gibi bir motorda 45 binden sonrası motorun geçmişi belli değil ise sıkıntılıdır. Ben 125CC sınıfında 10 binden üst kilometrede motor almanızı tavsiye etmem. Bu motor da alınmaz. Biraz daha birikim yapıp TVS Raider'a yönelin.

TVS'ye sıcak bakamıyorum. Daha uygun fiyatlı ama yüksek CC bir motor var mı? Aklımda CBF150 vardı ama o da 2. El hepsi köyde kullanılmış yüksek kmli motorlar. Ehliyeti A2 alacağım için yüksek CC sorun çıkarmaz.

TVS'ye sıcak bakamıyorum. Daha uygun fiyatlı ama yüksek CC bir motor var mı? Aklımda CBF150 vardı ama o da 2. el hepsi köyde kullanılmış yüksek kmli motorlar. Ehliyeti A2 alacağım için yüksek CC sorun çıkarmaz.

Bütçenizi bilmiyorum ama 120-150k bandında bulabiliceğiniz motorları söyleyeyim. Ehliyet sıkıntınız yoksa ve ağır kaldırabiliceğinizi düşünüyorsanız kendimde kullandığım dominar 250'yi önerebilirim. Şu an 400CC halini kullanıyorum ama 250'si de parça ve servis konusunda üzmez. TVS'ye neden sıcak bakmadığınızı bilmiyorum ama Apache rtr 200 güzel motordur. Eski Japon'lar çok pahalı bu yüzden CBF150 güzel ve temiz bulunursa neden olmasın. Ybr 125 bakabilirsiniz.

Ns 200 de olabilir.

Son düzenleme: