Selam. Dün 128 GB bir m SATA SSD satın aldım. SSD'nin resmi hızı 450 mb/s ama ben sadece 250 mb/s hız alabiliyorum. Neden olabilir?
Anakart: GA-H77-D3H (Rev. 1.1)
Tüm fotoğraflar dedim ustam Aida64 Extreme olanı ile "Storage" kısmında ne varsa hepsinin fotoğrafını at soketi net bir şekilde öğrenelim. Belki soket Sata2 hızında çalışıyor. SSD yi öğrendik SSD sıkıntı olduğunu düşünmüyorum şimdi sokete bakmalı.
Tüm fotoğraflar dedim ustam Aida64 Extreme olanı ile "Storage" kısmında ne varsa hepsinin fotoğrafını at soketi net bir şekilde öğrenelim. Belki soket Sata2 hızında çalışıyor.
Aida64'ün normal haliyle atıyorsun sanırım fotoğrafları Extreme ile atıyorsan da net bilgi gözükmüyor. Demek üretilirken devlet sırrı diye saklamışlar o zaman tahmini olarka konuşmak gerekirse soketin hız limitine takılıyorsun yani sorun SSD'de değil sokette.
En yukarıda verdiğim öneri gibi dönüştürücü ile Sata3 deneyin sonrasında mutlaka geri dönüş yapın.
Aida64'ün normal haliyle atıyorsun sanırım fotoğrafları Extreme ile atıyorsan da net bilgi gözükmüyor. Demek üretilirken devlet sırrı diye saklamışlar o zaman tahmini olarka konuşmak gerekirse soketin hız limitine takılıyorsun yani sorun SSD'de değil sokette.
En yukarıda verdiğim öneri gibi dönüştürücü ile Sata3 deneyin sonrasında mutlaka geri dönüş yapın.