MSI 274UPF monitörde alt kısımda çizgiler çıkma sorunu

Merhaba, monitörümün alt kısmında Windows başlangıç menüsü kısmında ara ara yırtılmalar oluyor, ince çizgi şeklinde. Son 3-4 gündür olmaya başladı. Sebebini az çok bilen var mıdır acaba? Yardımcı olabilecek monitör MSI 274UPF 4K 144 Hz, üç yıldır kullanıyorum. Ara ara ekran anlık kırpma tarzı oluyordu ama böyle olmamıştı hiç.

Bu arada sistemim RTX 5080, Ryzen 7 9800X3D, MSI X870E Carbon Wi-Fi anakart, sıvı soğutucu H100 vardı, Corsair 240 mm, onu şimdi yeni sıvı soğutucu aldım, onunla değiştireceğim, 360 mm aldım MSI.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimalle panel arızası, ama siz yine de başka bir DisplayPort kablosu takabilir, ekran kartınızın mevcut diğer DisplayPort'unu da deneyebilirsiniz. Bu şekilde yüzlerce açılmış konu gördüm ve rahatlıkla söyleyebilirim ki istisnai durumlar haricinde panel arızası. Mevcutta garantiniz varsa, bitmeden göndermenizi tavsiye ederim. Çünkü bu çizgiler çoğalacak ve bir yerden sonra monitör kullanılamaz hale gelecek. Yaptırma gibi bir imkanınız var ancak hem panel yedek parçası bulmak işkence, hem de mevcutta tutacak olan masraf mevcut monitörün 2/3 fiyatına denk gelmekte. Kısacası tamir etmek sizi yenisi almaktan caydıracak düzeyde bir avantaj vermiyor.

Asus ROG XG27UCS aynı problemi yaşadım. Garanti varken direkt yolladım, garanti yoksa sıkıntı biraz maliyeti yüksek çıkabilir. Ben de servisten haber bekliyorum. İnternette araştırdım, panel arızası deniliyor genel olarak bu soruna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…