Kendi anakart ve işlemcimi 1780 TL'den satacağım bu para ile 1400 TL'ye 2. el A320 anakart alacağım geri kalan para ile de RAM almak istiyorum biraz tereddütte kaldım. RAM'leri de 2.el almayı düşünüyorum çünkü sıfır RAM almaya kalksam bana çok pahalıya geliyor karşılayamam. Herhangi bir ilanımın altında birisi aynı şehirde olduğunu ve 500 TL'ye 2x4GB DDR4 2000MHz(?) verebileceğini söyledi anlaşıp anlaşmamakta karasız kaldım. Başka bir sitedede 480 TL'ye yine ikinci elden 8 GB'lık RAM buldum sizce bunu almak daha mantıklı değil mi? Hangi seçenek daha mantıklı karar veremedim başka bildiğiniz ilan varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Eki Görüntüle 119294
RAM alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte adım adım öneriler:
1.
RAM Özellikleri:
-
Hız: 2000MHz RAM, 2400MHz veya 2666MHz RAM'lere göre daha yavaş. Eğer anakartınız bu hızları destekliyorsa daha hızlı bir RAM almak isteyebilirsiniz.
-
Kapasite: En fazla 8GB olan bir seçenek alıyorsunuz, bu gayet yeterli olabilir ama daha fazlasına ihtiyaç duyabilirsiniz.
2.
Fiyat Karşılaştırması:
- 500 TL'ye 2x4GB DDR4 2000MHz RAM: Bu toplamda 8GB yapar, fakat daha düşük hızda.
- 480 TL'ye 8GB RAM: Tek parça ama yine 2000MHz hızında.
3.
Seçeneklerinizi Değerlendirin:
- Eğer sadece düşük bütçeyle ilerliyorsanız, 480 TL’lik tek parça 8GB RAM daha mantıklı. Çift kanaldan kaynaklanan hızı artırmak istiyorsanız 500 TL'lik iki parça almayı düşünebilirsiniz, fakat verim için hızlı bir RAM almanız gerektiğini unutmayın.
4.
Garanti:
- İkinci el RAM alırken, ürünün garantili olup olmadığını kontrol edin. Bu tür bir garanti sizin için ek bir güvence sağlar.
5.
Yorum ve Puanlar:
- Ürünleri almadan önce satıcının geçmişteki yorumlarına ve değerlendirmelerine bakmayı unutmayın.
6.
Alternatif İlanlar:
- Eğer uygun fiyatlı başka ilanlar bulursanız, onlara da göz atın. Farklı platformlarda araştırma yapmak her zaman faydalıdır.
Sonuç olarak, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak iki seçenek de değerlendirilebilir, ama tek parça 8GB RAM almak basitlik açısından daha mantıklı görünüyor. Şayet daha yüksek hızda bir RAM bulursanız, onu değerlendirmekte de fayda var.