T18_eYo

Uzman
Merhaba arkadaşlar, sistemimi ortalama 8 ay önce sıfırdan topladım ve sanırım topladığım 3. AM5 sistem bu. Önceki tüm sistemlerde, sistemi ilk kurduğumda EZ Debug LED hepsinde yandı sonra sönmüştü. Bu sistemde de aynısı oldu ve hiçbir sorun yoktu. Ancak, 6 ay sonra bir anda CPU-DRAM ışıkları yanmaya başladı ve sistem bir türlü açılmıyor. Bilgisayarı ortalama 20 defa açıp kapatıyorum, sürekli açıp kapatıyorum. Bazen bilgisayar açılıyor, bazen ise çok uzun süre denememe rağmen bir türlü açılmıyor. Kabloları kontrol ettim.
  • CPU sök tak yaptım.
  • CPU macun yeniledim.
  • BIOS pil çıkarttım olmadı.
  • BIOS güncelledim.
  • RAM silgi ile sildim.
  • Tek RAM ile denedim (farklı slotta da)
  • RAM slot değiştirdim.
  • Uzay montaja aldım.
Yapılacak çoğu şeyi yaptım bir türlü sorun çözülmedi. En son bilgisayarı aşağı atacağım konuyla ilgili bilgisi olan ya da bir önerisi olan varsa söylerse sevinirim. Merak ediyorum, denemediğim başka ne kalmış acaba? Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.
RAM: G.Skill 16 GB 6000MHz 2x8
SSD: 1 TB
Ekran kartı: 3080
Anakart: MSI A620M-E
İşlemci: Ryzen 5 7600X

1.webp

2.webp

IMG_2239.webp

Hocam anakart destekliyorsa flash bios ile bios guncelleyin kapaliyken. Desteklemiyorsa sıfırlamak icin cmos pinlerini kisa devre yaptırın. İnternette ve forumda bulabilirsiniz nasil yapıldığını. İlk açılış yine uzun surecektir.

Hocam anakart destekliyorsa flash bios ile bios guncelleyin kapaliyken. Desteklemiyorsa sıfırlamak icin cmos pinlerini kisa devre yaptırın. İnternette ve forumda bulabilirsiniz nasil yapıldığını. İlk açılış yine uzun surecektir.
Söylediğinizi yapmıştım geliyor ancak tekrardan aynısı oluyor.

Rica etsem destek olur musunuz, bir türlü çözülmedi ve fark ettim ki çoğu AM5 kullanıcısı bu problemi yaşıyor. @Recep Baltaş

Son düzenleme: