Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

RTX 4060 ekran kartını kullanıyorum ve henüz ekran kartına overclock yapma niyetim yok. Ancak MSI Afterburner'ı kurcalarken Overclocking Scanner menüsünü merak ettim.

Sorularıma geçiyorum:
  1. Öncelikle Overclocking Scanner menüsü nedir? Yazılım ekran kartımı ve diğer donanımlarımı tarayıp bana ekran kartım için en uygun overclock ayarları mı öneriyor?
  2. İlk sorunun cevabı evet ise, bunu "Scan" butonu ile yapıyoruz, orası belli. Peki "Revert" (Geri alma) butonu ne işe yarıyor?
  3. İlk sorunun cevabı evet ise, bu test ortalama kaç dakika sürüyor? Süre değişkenlik gösteriyor mu?
  4. İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını uygulamak güvenli midir?
  5. İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını manuel olarak mı uyguluyoruz yoksa yazılım bize önerilen ayarları otomatik uygulama imkânı veriyor mu?

Çözüm
Bu video sorularının çoğunu yanıtlayacaktır diye düşünmekteyim:

Peki "Revert" (Geri alma) butonu ne işe yarıyor?
Yaptığın OC işlemini geri alıyor diye düşünmekteyim. Kendim denemedim.
İlk sorunun cevabı evet ise, bu test ortalama kaç dakika sürüyor? Süre değişkenlik gösteriyor mu?
30 dakikaya yakın sürüyor ve süre değişebiliyor.
İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını uygulamak güvenli midir?
Bunu anlamak için oyun esnasındaki değerlere bakman yeterli olacaktır. Genelde güvenilir olur.
İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını manuel olarak mı uyguluyoruz yoksa yazılım bize önerilen ayarları otomatik uygulama imkânı veriyor mu?
Otomatik olarak uyguluyor, sonrasında geri alabiliyorsun.
Bu video sorularının çoğunu yanıtlayacaktır diye düşünmekteyim:

Peki "Revert" (Geri alma) butonu ne işe yarıyor?
Yaptığın OC işlemini geri alıyor diye düşünmekteyim. Kendim denemedim.
İlk sorunun cevabı evet ise, bu test ortalama kaç dakika sürüyor? Süre değişkenlik gösteriyor mu?
30 dakikaya yakın sürüyor ve süre değişebiliyor.
İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını uygulamak güvenli midir?
Bunu anlamak için oyun esnasındaki değerlere bakman yeterli olacaktır. Genelde güvenilir olur.
İlk sorunun cevabı evet ise, önerdiği overclock ayarlarını manuel olarak mı uyguluyoruz yoksa yazılım bize önerilen ayarları otomatik uygulama imkânı veriyor mu?
Otomatik olarak uyguluyor, sonrasında geri alabiliyorsun.

Çözüm