Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sigma

Çalışkan
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

Bugün eski bilgisayarımı ikinci el olarak sattım. Gelen arkadaş test etti, baktı ve bir problem de olmadı. Ardından eve geldiğinde bana şu tarz bir video attı. USB’de kulaklığı takınca böyle bir ses geliyormuş. Bunun sebebi nedir? Ben de hiç böyle bir şey olmuyordu. Bilgisayarı kendisine vermeden önce formatladım.

Sistem:
  • Kasa: MSI MAG FORGE 100R
  • PSU: 650W Corsair 80+
  • RAM: 8x2 16 GB 3200 MHz CL16
  • Depolama: 1 TB HDD + 500 GB Samsung 970 NVMe SSD
  • Anakart: MSI B550 A PRO
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X + Stok Soğutucu
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Eagle

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakalım, başka şey takınca problemli mi diye sordum.

Ayrıca Google'da böyle bir şey de buldum.

Denetim masası> donanım ve Sesler'e giderseniz, sesleri anlayın ve sistem seslerini değiştir'e, ardından ses sekmesine gidin. Cihaz bağlama/çıkarma sesini değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz.

Videoda anladığım kadarıyla kalvye ve fare sorunsuz çalışıyor ama kulaklık takılınca böyle oluyor. Kulaklık kablosu veya kulaklığın kendi kartı da sorunlu olabilir.

Son düzenleme:
Kulaklığı takmadan önce neden gizli seçenekler kısmı açılıp kapanıyor, onu anlamış değilim. Ama şöyle bir şey var ki, USB'den sürekli tak çıkar sesi geliyorsa ve bu ses sorunsuz bir şekilde kulaklığa aktarılıyorsa, bu da garip. Çünkü temassızlık varsa ses tamamen gelmez, hep kesinti olur. İllaki o kesintiyi görmemiz gerekirdi. Bir müzik açsın video atsın birde kulaklığın marka model nedir?

Sordum kendisine.

Şu şekilde bir video attı.

@Recep Baltaş Efendim, sizler de görürseniz ve destek olursanız sevinirim.

@erdym, Bilmiyorum artık, güncellemeler bittikten sonra yeniden başlatmasını istedim.

Bu durum sadece kulaklıkta mı oluyor? Fare ve klavyede de sorun var mı? Varsa, yazı yazarken falan kendini belli eder; tuşa bastığınızda yazmaz falan fark ettirir.

Kulaklığı takmadan önce neden gizli seçenekler kısmı açılıp kapanıyor, onu anlamış değilim. Ama şöyle bir şey var ki, USB'den sürekli tak çıkar sesi geliyorsa ve bu ses sorunsuz bir şekilde kulaklığa aktarılıyorsa, bu da garip. Çünkü temassızlık varsa ses tamamen gelmez, hep kesinti olur. İllaki o kesintiyi görmemiz gerekirdi. Bir müzik açsın video atsın birde kulaklığın marka model nedir?

Bu durum sadece kulaklıkta mı oluyor? Fare ve klavyede de sorun var mı? Varsa, yazı yazarken falan kendini belli eder; tuşa bastığınızda yazmaz falan fark ettirir.
Kulaklık, mouse, klavye hepsini kendi denemiş. Hiçbir şey bağlamasa da o şey gidip gidip geliyormuş.

Bu kulaklığı taktıktan sonra mı gelmeye başlamış?
Yok, defalarca format atmasına rağmen böyleymiş. İşin komik kısmı, arkadaş bilgisayarı test ederken ben de böyle bir problem yoktu.

Bu konudaki tutumum nasıl olmalı sizce, geri getirirse iade yapmalı mıyım? HDD’ye kuruyormuş Windows’u.

Yok, defalarca format atmasına rağmen böyleymiş. İşin komik kısmı, arkadaş bilgisayarı test ederken ben de böyle bir problem yoktu.
Format atarken USB’yi çıkarmış mı? USB ile ilgili sürücü veya herhangi bir yazılım indirmiş mi? Ya da başka herhangi bir uygulama kullanmış mı?

Windows’u kurarken ethernet bağlantısını çıkarıp internetsiz bir şekilde kurmayı denesin. Ayrıca, Windows’u kurarken klavye ve mouse dışında USB harici hiçbir şeyin bağlı olmadığından emin olsun.

Bunlardan önce, Görev Yöneticisi’nin videosunu çeksin.

Ses kaydedici bir yazılım ile sistem sesini kaydedip dinlesin (Bilgisayardan değil dosyayı telefona atıp dinlesin). Kulaklık yokken de tak-çıkar sesi varsa bu tuhaf. Eğer Bluetooth kulaklık varsa, onunla da kontrol edebilir.

Hatta ses dosyasını direkt size atsın.

Son düzenleme:
Yarın bilgisayarcıya götürecekmiş. Cidden anlamıyorum ben de, çalışan şey nasıl bozuk olabiliyor? Test ettirerek verdim zaten, benden artık bir sorumluluk beklentisi içerisine girmez umarım.