Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sigma

Çalışkan
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

Bugün eski bilgisayarımı ikinci el olarak sattım. Gelen arkadaş test etti, baktı ve bir problem de olmadı. Ardından eve geldiğinde bana şu tarz bir video attı. USB’de kulaklığı takınca böyle bir ses geliyormuş. Bunun sebebi nedir? Ben de hiç böyle bir şey olmuyordu. Bilgisayarı kendisine vermeden önce formatladım.

Sistem:
  • Kasa: MSI MAG FORGE 100R
  • PSU: 650W Corsair 80+
  • RAM: 8x2 16 GB 3200 MHz CL16
  • Depolama: 1 TB HDD + 500 GB Samsung 970 NVMe SSD
  • Anakart: MSI B550 A PRO
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X + Stok Soğutucu
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Eagle

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın bilgisayarcıya götürecekmiş. Cidden anlamıyorum ben de, çalışan şey nasıl bozuk olabiliyor? Test ettirerek verdim zaten, benden artık bir sorumluluk beklentisi içerisine girmez umarım.

2. el mal ve görüp test ederek alıyor, garanti bekleyemez.

Yarın bilgisayarcıya götürecekmiş. Cidden anlamıyorum ben de, çalışan şey nasıl bozuk olabiliyor? Test ettirerek verdim zaten, benden artık bir sorumluluk beklentisi içerisine girmez umarım.
Yine de kendisi bilir; bilgisayarcıya gidebilir. Ancak burada yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorun olabilir. Linux’u live ortamda çalıştırıp orada kontrol etsin. Eğer kulaklık ve diğer cihazlar düzgün çalışıyorsa, Windows’taki bir sürücü sorunu olabilir.

Aygıt Yöneticisi’ne bakarak kurulmamış veya uyarı işareti olan bir sürücü var mı kontrol edebilir. Görev Yöneticisi’ne de bakabilir. Donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum; öyle olsa, bilgisayar boşta iken gizli seçenekler kısmı sürekli böyle davranmaz.