İyi forumlar,

Daha demin bilgisayarımı kapattım ve ses kartımdan ses geldiğini, klavyem ile şarjdaki gamepadimin ışıklarının yan-sön yaptığını gördüm. PSU şalterini kapattım, haliyle kesildi. Birkaç saniye sonra tekrar açtığımda yine devam etti ve şu an PSU şalterim kapalı. Sizce sorun neyden kaynaklı?

Videosunu çektim:

O çıt sesi ses kartımdan gelmekte, PSU'dan değil bilginize.

@Yusuf7878
@LH44
@Ayhan Dönmez

PSU: RM750X 2018.
Anakart: MSI B650M Mortar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi forumlar,

Daha demin bilgisayarımı kapattım ve ses kartımdan ses geldiğini, klavyem ile şarjdaki gamepadimin ışıklarının yan-sön yaptığını gördüm. PSU şalterini kapattım, haliyle kesildi. Birkaç saniye sonra tekrar açtığımda yine devam etti ve şu an PSU şalterim kapalı. Sizce sorun neyden kaynaklı?

Videosunu çektim:

@Yusuf7878
@LH44
@Ayhan Dönmez

Farklı bir kablo ile bağlamayı deneyin, farklı bir cihazla deneyin ses kartını.

Büyük ihtimalle ses kartından kaynaklanıyor sorun. Devrede kaçak olama ihtimali var.

İyi Sosyaller,

Daha demin bilgisayarımı kapattım ve ses kartımdan ses geldiğini, klavyem ile şarjdaki gamepadimin ışıklarının yan-sön yaptığını gördüm. PSU şalterini kapattım, haliyle kesildi. Birkaç saniye sonra tekrar açtığımda yine devam etti ve şu an PSU şalterim kapalı. Sizce sorun neden kaynaklı?

Videosunu çektim:

@Yusuf7878
@LH44
@Ayhan Dönmez

Kart yeterli güç alamadığından yapar, USB üzerinden mi alıyor gücü? PC'den?

Farklı bir kablo ile bağlamayı deneyin, farklı bir cihazla deneyin ses kartını.

Büyük ihtimalle ses kartından kaynaklanıyor sorun. Devrede kaçak olama ihtimali var.

Ses kartım daha demin çalışıyordu ve PC kapandıktan bir iki dakika sonra bunu yapmaya başladı. Ayrıca ERP kapalı klavyeme de güç gitti o sırada. Normalde gitmiyordu yani.

Kart yeterli güç alamadığından yapar, USB üzerinden mi alıyor gücü? PC'den?

Type-C'den bağlı anakartıma. Aldığımdan beri böyle kullanıyorum ve PC kapalı.

Eğer BIOS'da ErP kapalıysa sistem kapalıda olsa portlarda bir miktar güç olur, bu da cihazı aktif eder ama çalıştıramaz.

BIOS'da ErP'ye bakın kapalıysa açın, seçenekler çıkarsa S5 seçin.

Tam tersi açıktır o halde. Çünkü PC kapanınca USB cihazlarıma güç gitmiyor ondan eminim.

Evet açıkmış.