İyi forumlar,

Daha demin bilgisayarımı kapattım ve ses kartımdan ses geldiğini, klavyem ile şarjdaki gamepadimin ışıklarının yan-sön yaptığını gördüm. PSU şalterini kapattım, haliyle kesildi. Birkaç saniye sonra tekrar açtığımda yine devam etti ve şu an PSU şalterim kapalı. Sizce sorun neyden kaynaklı?

Videosunu çektim:

O çıt sesi ses kartımdan gelmekte, PSU'dan değil bilginize.

@Yusuf7878
@LH44
@Ayhan Dönmez

PSU: RM750X 2018.
Anakart: MSI B650M Mortar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki bir sorun oldu o an port enerjiyi kesmedi, bazen saçmalayabiliyor anakartlar, sorun tekrarlarsa ihtimallere bakarız.

Zaten 1 ay sonra yeni anakart alacağım ancak bu anakartın ikinci elden satılabilecek düzeyde olması lazım bana. Ona da bakalım devam ederse ve çözemezsek çöpe gider artık 🤷‍♂️

İyi Sosyaller,

Daha demin bilgisayarımı kapattım ve ses kartımdan ses geldiğini, klavyem ile şarjdaki gamepadimin ışıklarının yan-sön yaptığını gördüm. PSU şalterini kapattım, haliyle kesildi. Birkaç saniye sonra tekrar açtığımda yine devam etti ve şu an PSU şalterim kapalı. Sizce sorun neden kaynaklı?

Videosunu çektim:

O çıt sesi ses kartımdan gelmekte, PSU'dan değil bilginize.

@Yusuf7878
@LH44
@Ayhan Dönmez

PSU: RM750X 2018.
Anakart: MSI B650M Mortar.

Şalteri kapatınca geçiyor değil mi? O zaman anakart hala güç veriyor. ErP ayarını S5 konumuna getir. Çöp olmalık bir durum olacağını sanmıyorum.

@20424 @Yusuf7878 @LH44 aynı sorunu daha demin yine yaşadım 😀 Fark ettiğim gibi PSU şalterini indirdim ve PSU şalterini tekrar açtığım gibi yine başladı.

Bunun tam sebebini bulabilme imkanımız yok mu cidden? Başka nedenlerden ötürü PSU sipariş ettin o zaten değişecek. Hayır elimdeki PSU'da RM750x kötü bir PSU değil. Hala anakarttan şüpheleniyorum.

@20424 @Yusuf7878 @LH44 aynı sorunu daha demin yine yaşadım 😀 Fark ettiğim gibi PSU şalterini indirdim ve PSU şalterini tekrar açtığım gibi yine başladı.

Bunun tam sebebini bulabilme imkanımız yok mu cidden? Başka nedenlerden ötürü PSU sipariş ettin o zaten değişecek. Hayır elimdeki PSU'da RM750x kötü bir PSU değil. Hala anakarttan şüpheleniyorum.
Mesajları tekrardan bir okudum, yani sorun muhtemelen anakarttan kaynaklı.
Ses kartından olsa, muhtemelen bu şekilde olmazdı; sorun başladığı gibi aynen devam ederdi.
Demek ki bir sorun oldu o an port enerjiyi kesmedi, bazen saçmalayabiliyor anakartlar, sorun tekrarlarsa ihtimallere bakarız.
Bu konuda katılıyorum.

S4 veya S5 ayarlarının olmadığını söylemişsiniz orası biraz kafamı karıştırdı açıkçası.

"USB power supply settings on S4/S5 status"
Bu tarz bir ayar var mı?

Bunun tam sebebini bulabilme imkanımız yok mu cidden? Başka nedenlerden ötürü PSU sipariş ettin o zaten değişecek. Hayır elimdeki PSU'da RM750X kötü bir PSU değil. Hala anakarttan şüpheleniyorum.

Ya anakart port enerjisini 1W altında tutamıyor, ya da ses kartı 1W ile çalışmayı deniyor, USB port enerjisini anakart yönettiği için PSU ile alakalı değildir bence, ErP aktifken tabii.

Mesajları tekrardan bir okudum, yani sorun muhtemelen anakarttan kaynaklı.
Ses kartından olsa, muhtemelen bu şekilde olmazdı; sorun başladığı gibi aynen devam ederdi.

Bu konuda katılıyorum.

S4 veya S5 ayarlarının olmadığını söylemişsiniz orası biraz kafamı karıştırdı açıkçası.

"USB power supply settings on S4/S5 status"
Bu tarz bir ayar var mı?

O ayarı da bulamadım maalesef.

Ya anakart port enerjisini 1W altında tutamıyor, ya da ses kartı 1W ile çalışmayı deniyor, USB port enerjisini anakart yönettiği için PSU ile alakalı değildir bence, ErP aktifken tabii.

Asıl saçmalık bu kadar zaman sorun çıkartmayıp tekrar bir anda çıkartması. Bir de olay sadece ses kartı değil klavyem de onunla aynı şeyi yapıyor.