MSI B650M-P EXPO özelliğine erişilmiyor

vressy

Uzman
BIOS ayarlarına girdiğimde sadece a-XMP çıkıyor. EXPO özelliğine erişim sağlayamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi BIOS sürümünü kurdunuz? Bilgisayar açılıyor mu?
Evet açabildim beta olmayan en son sürümü flaşa atıp m-flasha tıklayıp enterladım. Bilgisayar kendini yeniden başlattı fakat debug ışıkları yandı ve ekran gelmedi. Yani daha kurulum aşamasına gelemeden sorun yaşadım.

İfadeler: 409

O halde sorun USB dosya formatında olabilir. Eğer ki yükleme bile yapmadıysa yani başlatmadıysanız düğmeden kapatıp masaüstüne gelmeyi deneyin. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra tekrar deneyin. Işıkların yanması da normal değil. BIOS'u sıfırlamayı deneyin. Tek RAM ile açmayı deneyin.
Hala olmuyor ise flashback ile son sürümü kurabilirsiniz. Normal şartlarda rehbere uyduğunuz ve doğru BIOS'u yüklediğiniz takdirde bir sorun olmaması gerekiyordu. Bunun da bilgisini vereyim. Fakat sizde daha başlamadan olması tuhaf geldi.

Hocam sanırım anlayan sizdiniz. Aktif ve müsait olunca bir de siz bakar mısınız? Eksik bir şey mi yaptı? @2254

Son düzenleme:
A-2 slotuna tek RAM taktıktan sonra clear CMOS yap.

Bilgisayarı başlattıktan sonra Windows tuşuna basıp arama yerine sistem bilgisi yaz. Temel kart ürünü kısmında yazan senin anakartındır. Ondan sonra Google'a girip anakartın adını yaz. Support kısmına girdikten sonra firmware/bios kısmında son sürüm olan beta sürümü indir. Kendimde MSI beta sürüm kullanıyorum sorun yok. USB belleğe sağ tıklayıp biçimlendir de. FAT32 formatını seçip başlat. İndirdiğin beta BIOS sürümünün adını MSI.ROM olarak değiştirip USB belleğe at. Bilgisayarı kapattıktan sonra USB belleği kasaya tak. BIOS flashback butonuna bir defa bas ve bekle. Işık yanıp sönmeye başlayacak. 5-10 dakika sürebilir. Işık yanıp sönmesi bittikten sonra ekrana MSI yazısı gelecek. O zaman USB belleği kasadan çıkar. Eğer boot kısmında USB bellek seçiliyse sistem resete girebilir.

Hocam niye böyle olduğunu siz anlayabildiniz mi? Ben beta sürümü ile güncelleme yapmama rağmen bir sorun olmadan açılmıştı. Arkadaş dediğine göre daha M-Flash'a girince dosyayı seçemeden bilgisayarı açılmamış ve CPU ile DRAM LED yanmış. Yolladığım BIOS linkini aşağıya bıraktım. Yanlış sayfadan başka BIOS bile indirmiş olsa bile herhangi bir dosyayı herhalde seçmeden flash yapmamış olmalı.

Böyle bir olayda ilk defa başıma geldi yardım ederken. Ne şanssız adamım.

Yanlış BIOS dosyasını indirse bile sistem güncellemesine izin vermez zaten.

Yanlış BIOS dosyasını indirse bile sistem güncellemesine izin vermez zaten.

Acaba USB'yi mi kabul etmedi? Fakat etmese neden bu iki LED yansın ve açılmasın ki? Acaba adam gece gece bizi mi trolledi? Başıma böyle bir sorun gelse şahsen ben çözmeden gitmezdim.

Acaba USB'yi mi kabul etmedi? Fakat etmese neden bu iki LED yansın ve açılmasın ki? Acaba adam gece gece bizi mi trolledi? Başıma böyle bir sorun gelse şahsen ben çözmeden gitmezdim.

Montaj yaparken soğutucunun vidasını fazla sıkmış olabilir. USB kabul etmeyeceğini sanmıyorum ya montajla alakalı ya da yaptığı işlemlerle alakalı bir sorun var bence. İlk yaptığımda da Debug LED yanmıştı demiş. Bir de RAM'leri 3 ve 4. slota taktığını söylemiş. Sizlik bir durum göremedim ben. Ks dediğiniz gibi troll olabilir. Zaten bugün katılmış foruma.

Son düzenleme:
Beni yanlış anlamışsınız. Hayır troll değilim cidden sorunu çözmek istiyorum fakat habire hata almam çok yordu. Ertesi gün temiz kafayla denerim olmazsa iade işlemleri için uğraşırım diye düşündüm. İlk defa böyle sorunla karşılaştığım için techolayda hesap açmak istedim. İkinizinde yardım etmesini takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum.

Soğutucu vidasını fazla sıkma haricinde başka hangi sebepler bu sonuçları almamı sağlıyor olabilir.

Yukarıda berlirttim diye hatırlıyorum bu konularda fazla bilgili değilim. Sizler gibi bilgi seviyesi bana nazaran daha yüksek olan kişilerden yardım almak için hesabı kurup sorunumu bildirmek istedim yoksa çoktan iade işlemlerini başlatmıştım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Hocam yardım almanız troll ya da sıkıntı değil fakat gecenin o saatinde hem yardım isteyip hem de gidince troll olduğunuzu düşündürdünüz. Sistem şu an çalışıyor mu? Yukarıdaki işlemleri denediniz mi? Ve montajı siz mi yaptınız?

Evet montajı kendim yaptım. Üstteki fat32 flashback durumunu denemedim şu anlık. Flashback tuşunu bulmam halinde denemeyi düşünüyorum.
Sistem
4800mhz olduğu sürece sıkıntı olmadan 5 10 saniye içinde açılıyor ve sıkıntısız çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…