Bende bunu kullanıyorum tavsiye ederim çok güzel ram. Sadece BIOS'tan EXPO açman lazım ondan sonra kullan gitsin.
işlemcin nedir amd mi?

Evet, sağlıyor. Sadece EXPO açmadan önce BIOS Update yap, sonrasında aç, Sıkıntı yaşamazsın.

Hynix kit olması yeterli, Samsung-Micron alma yeterli.
Ayhan abi benim kafam karıştı ya kimisi diyo alma kullanamassın 6400 mhz şimdi ben ne yapıcam kafam çok karıştı

işlemcin nedir amd mi?

Ayhan abi benim kafam karıştı ya kimisi diyo alma kullanamassın 6400 mhz şimdi ben ne yapıcam kafam çok karıştı
6400 alırsan 2:1 mod atar, 1:1 mod kullanamazsın orası doğru, stabil hale getirmesi zor. Senin yapman gereken 6000 CL30 Patriot almak, EXPO açmadan önce de BIOS güncellemesi yap, sonra EXPO aç. Problem yaşamazsın. Patriot f/p olarak iyi konumda, daha fazla para vermene gerek yok, performansın artmayacak, 6400 alırsan daha da düşüyor performans 2:1 mevzusundan dolayı.

6400 alırsan 2:1 mod atar, 1:1 mod kullanamazsın orası doğru, stabil hale getirmesi zor. Senin yapman gereken 6000 CL30 Patriot almak, EXPO açmadan önce de BIOS güncellemesi yap, sonra EXPO aç. Problem yaşamazsın. Patriot f/p olarak iyi konumda, daha fazla para vermene gerek yok, performansın artmayacak, 6400 alırsan daha da düşüyor performans 2:1 mevzusundan dolayı.
Anladım, Kasa içi dizayn ediyorum da RGB aydınlatması olsun istiyordum

bu modelde,Markada 6000Mhz sizin dediğiniz özellikleri taşıyormu?

Dosya Ekleri

• IMG_0904.webp
    IMG_0904.webp
    312,4 KB · Görüntüleme: 38

Bu Samsung, bunu almamalısın. 6000 CL30 olması şart AM5 için. Samsung ile aynı para çünkü Hynix ve Hynix tercih edilmesi gerekiyor.

Bütçe varsa bu modeli al. Diğerleri de minimum 5500 TL olmuş çünkü, 4000 TL haricinde f/p RAM malesef yok piyasada. @Zambak

CL36'lar Samsung, onlara bulaşma, her türlü sıkıntı yaratma potansiyeli var AM5'te. Hynix varken Samsung alınmaz aynı paraya. Samsung yarı fiyat olsaydı alınırdı, ben de alırdım. 6400 almama sebebin de 6000 üzeri herhangi bir frekansta anakart 2:1 mod atacak, EXPO açmamış gibi olacaksın, o derece kötü performans.