TunaKAZE

Çalışkan
MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi PZ modelinde yaşıyorum söz konusu sorunu. G.Skill Ripjaws M5 RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 RAM'leri kullanıyorum. Nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kırmızı ve sarı ışıklar yanıyor anakartta. Tek RAM'de belirli bir süre sonra tanımlayabiliyor ve çalışıyor fakat ikinci RAM takılınca ışık sönmeden yanıyor. Ayrıca sistemde tek başına 4. slot ve 1. slotlar da işe yaramıyor. Elim kolum bağlandı, ne yapacağımı biliyor değilim, yardıma ihtiyacım var. Büyük bir hevesle sistemi toplamıştım. Ayrıca BIOS güncellemesi de yapmıştım flash aracılığıyla.

Ramler ayrı ayrı takıldığında ikisi de çalışıyorsa,ilk rami 2. slota takıp biosa girin. Bellek frekansını 4800mhz ayarlayıp windowsu görün.
Sistemi kapatıp ikinci rami 4. slota takın.Sistem açılıyorsa biosdan frekansı adım adım arttırın.Bir defa başıma geldi böyle çözmüştüm.

Ramler ayrı ayrı takıldığında ikisi de çalışıyorsa,ilk rami 2. slota takıp biosa girin. Bellek frekansını 4800mhz ayarlayıp windowsu görün.
Sistemi kapatıp ikinci rami 4. slota takın.Sistem açılıyorsa biosdan frekansı adım adım arttırın.Bir defa başıma geldi böyle çözmüştüm.
Zaten base 4800 MHz hocam, ikinciyi takınca sistem çalışmıyor.

Zaten base 4800 MHz hocam, ikinciyi takınca sistem çalışmıyor.
Testlerden sonra son durumum şu ki B hattı direlt olarak iş görmüyor, dual channel ancak a1-a2'de oluyor ve sistem diğer hiçbir pinde single olarak da çalışmıyor. Sanırım b hattı arızalı ama neyden kaynaklı bir fikrim yok

Son düzenleme: