MSI anakartlarda işlemci, RAM ve ekran kartı takılı olmasa dahi BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. MSI bu özelliğe BIOS Flashback+ adını veriyor. Peki BIOS Flashback+ nasıl çalışıyor?

Adım Adım MSI BIOS Flashback+ ile BIOS güncelleme​

1. Anakarta 24 PIN güç kablosunun takılı olduğundan ve güç kaynağı şalterinin de açık olduğundan emin olun.
  2. USB belleğinizi MBR > FAT32 olarak formatlayın.
    • GPT + FAT32 maalesef desteklenmiyor.
    • Belleğinizi Rufus ile formatlayabilirsiniz.

1714239641478.webp
  3. Anakartınızın destek sayfasından en son BIOS sürümünü indirin.
  4. İnen dosyayı ZIP’ten çıkartın, adını ve uzantısını MSI.ROMolarak değiştirin.
    • Dosya uzantısı normalde BIOS sürümü oluyor. Bunu değiştirip .ROM yapmanız şart.
    • Windows’ta uzantılar gizli olabilir. Uzantıları görmek için:
      • Dosya Gezgini > Görünüm > Seçenekler > Görünüm Sekmesi > “Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle” seçeneğindeki işareti kaldırın ve Tamam deyin.
  5. MSI.ROM dosyasını USB belleğe kopyalayın.
  6. USB belleği anakartın arkasındaki Flash BIOS yazan porta takın:

1714239831445.webp

7. Anakartınız arkasındaki Flash BIOS Button yazan tuşa bir defa basın.
  8. Bu aşamada bilgisayar açılacak ve anakartın arkasındaki BIOS Flashback+ ışığı yanıp sönmeye başlayacak.
  9. Işık sönene kadar bekleyin. Bu işlem 5 dakikadan uzun sürebilir.
  10. İşlem bitiminde sistem kapanırsa artık güç tuşu ile açabilirsiniz. İşlemci ve RAM takılı ise zaten kendi kendine açılacaktır.

Son düzenleme:
MSI anakartlarda işlemci, RAM ve ekran kartı takılı olmasa dahi BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. MSI bu özelliğe BIOS Flashback+ adını veriyor. Peki BIOS Flashback+ nasıl çalışıyor?

Adım Adım MSI BIOS Flashback+ ile BIOS güncelleme​

1. Anakarta 24 PIN güç kablosunun takılı olduğundan ve güç kaynağı şalterinin de açık olduğundan emin olun.
  2. USB belleğinizi MBR > FAT32 olarak formatlayın.
  3. Anakartınızın destek sayfasından en son BIOS sürümünü indirin.
  4. İnen dosyayı ZIP’ten çıkartın, adını ve uzantısını MSI.ROMolarak değiştirin.
    • Dosya uzantısı normalde BIOS sürümü oluyor. Bunu değiştirip .ROM yapmanız şart.
    • Windows’ta uzantılar gizli olabilir. Uzantıları görmek için:
      • Dosya Gezgini > Görünüm > Seçenekler > Görünüm Sekmesi > “Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle” seçeneğindeki işareti kaldırın ve Tamam deyin.
  5. MSI.ROM dosyasını USB belleğe kopyalayın.
  6. USB belleği anakartın arkasındaki Flash BIOS yazan porta takın:

Eki Görüntüle 40238

7. Anakartınız arkasındaki Flash BIOS Button yazan tuşa bir defa basın.
  8. Bu aşamada bilgisayar açılacak ve anakartın arkasındaki BIOS Flashback+ ışığı yanıp sönmeye başlayacak.
  9. Işık sönene kadar bekleyin. Bu işlem 5 dakikadan uzun sürebilir.
  10. İşlem bitiminde sistem kapanırsa artık güç tuşu ile açabilirsiniz. İşlemci ve RAM takılı ise zaten kendi kendine açılacaktır.
Kullanacağımız USB bellek için 2.0 olması gerektiğine ilişkin youtube videoları var. 2.0 ya da 3.2 farkediyor mu gerçekten ?