Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İyi sosyaller. Daha dün gece ARGB ışıklandırmalarım çalışıyordu bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ve şimdi açtığımda ARGB'lerimin çalıştığını ancak uygulamanın böyle bir hata verdiğini gördüm:

1759057176909.webp

Güncellemelerde MB LED FW yok tarattım.

1759057194717.webp

Sadece RAM'lerimi görüyor o kadar. Önceden tüm aygıtlarımı görürdü. Bilgisayarı yeniden başlattım değişen bir şey olmadı.

Çözüm
Kontrolcüye bağlı ancak kontrolcüsüz direkt anakarta başka bir ARGB led taktığımda da görmüyor şu an iki program da.

Bir de BIOS'um güncel.
Senin o anakart PCB veri yolları büküle büküle mi bu hale geldi onu da bilmiyoruz, en son öyle bir durumdan bahsetmiştin. Ayrı ayrı ARGB portlarına taktığında da kontrol edemiyorsun, BIOS default ya da Clear CMOS deneyebilirsin. Sorun Hub'da da değil belli ki, kontrolcüde.
Custom uğraşından ve bakımınan dolayı beni aşar maalesef. Ryujin III Extreme var soğutucu olarak. ECLK özelliği tam olarak ne oluyor? Hangi anakarlarda var?
İşlemci bclk değişiyorsun sadece, stabilite bozan diğer parçalar aradan çıkıyor, RAM-FCLK-PCIE-SATA vs.

Ne kadar soğuk kalırsa işlemci o kadar iyi. 5.6 GHz vesaire sabitlersin belki 3D'yi ECLK ile beraber.

Apex alman lazım bence, E-E, Hero, Apex'te var. Diğer markaları takip etmedim, Gene'de de var.

Bir şey olmaz, direkt böyle mod var zaten. Sen anakartı değiş bir an önce.

Monitörüm bozuldu ve o monitör masrafından dolayı birkaç ay değiştiremiyorum maalesef. Bir diğer sıkıntı PSU'nunda değişecek olması yani PSU monitörler bana zaten 58K'ya mâl oluyor. Ocakta askere gideceğim o zamana kadar beni idare ettiği sürece sorun yok geldiğim gibi değiştiririm.

Çok nadir de olsa arada DRAM debug yakıp siyah ekranda kalıyorum. Bunun da yollarla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Monitörüm bozuldu ve o monitör masrafından dolayı birkaç ay değiştiremiyorum maalesef. Bir diğer sıkıntı PSU'nunda değişecek olması yani PSU monitörler bana zaten 58K'ya mâl oluyor. Ocakta askere gideceğim o zamana kadar beni idare ettiği sürece sorun yok geldiğim gibi değiştiririm.

Çok nadir de olsa arada DRAM debug yakıp siyah ekranda kalıyorum. Bunun da yollarla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Muhtemelen öyledir. Bir zarar olmaz, sinyal mevzusu problemdir. PCB veri yolları önem taşıyor, ilerleyen zamanda bakarsın.