atmosfer

Çalışkan
Bu iki şeyden uzak durun. Sırf bu uygulama yüzünden MSI anakart almamayı düşünebilirsiniz.

Genelde RGB'lerinizi kontrol etmek için ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden MSI Mystic Light'ı indirmek istediniz fakat MSI Center olmadan olmuyor. MSI Center o kadar berbat bir uygulama ki beni MSI'dan soguttu. Resmen sırf veri toplamak için yapılmış ve gerekli gereksiz ne kadar servis varsa hepsini çalıştırıyor, işlemcinizi yiyip bitiriyor. Görev yöneticisine bir giriyorsunuz oraya kamp kurmuş. Halbuki ben sadece rgbleri kontrol etmek istemiştim. Tamam rgblerinizi ayarladınız silerim yoluma devam ederim diyebilirsiniz fakat öyle olmuyor. Programı kaldırınca RGB'ler de sıfırlanıyor. Üstelik ekipmanlarınız dogru düzgün senkronize olmuyor ve bazı bileşenleri görmeyebiliyor.

Kendisi beni çileden cıkarttı bu yüzden 3. parti başka RGB yazılımları denemek zorunda kaldım.

Open RGB

1738346686195.webp

İlk olarak openRGB kullanmayı denedim. İnsanların en çok beğendiği RGB yazılımı olsa da MSI anakartların bazılarında çalışmıyor hatta anakartınızı bozabiliyor. Benim başıma geldi LED yazılımını kurduktan sonra anakartım düzeldi. Olası başka sorunlarda ne olur bilmiyorum. Kısaca MSI anakartınız varsa openrgb tavsiye etmiyorum.

SignalRGB

1738346552006.webp

İkinci olarak SignalRGB kullandım ve çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim. Arayüzü ve kullanımı basit saçma sapan servisler çalıştırmıyor fakat bazı RGB modlarına para istemesi ve üyelik sistemi koyması hoşuma gitmedi.

Not: Eğer RGB aydınlatmaya sahip M.2 SSD'niz varsa SignalRGB desteklemiyor, bu yüzden ayarlayamıyorsunuz.

MSI gibi bir markanın bu kadar berbat yazılım sunması beni çok şaşırttı. Umarım en kısa zamanda düzeltirler.

MSI Center her zaman leş gibiydi ki değişecek gibi de durmuyor. Bende klavye ve ekipmanlarım için SignalRGB kullanıyorum ve modlarını da tanıyorum aslında çok kafa adamlar güzel bir sohbet edersen uygun fiyata verebiliyorlar. Normalde yıllıkta aylık 3 dolar iken ben 1.5 dolara kullanıyorum :D. Ayrıca 7 gün içinde Pro'yu beğenmez isen paranı iade edip ücretsiz versiyona geçirebiliyorlar.

MSI center evet o kadar güzel bir uygulama değil ama bu kadarda gömülmez arkadaşım.
Kurulacak iki tane özellik var;
-User Scenario
-Mystic Light

diğerleri gereksiz ve bellek yiyor evet kurulmamalı.

MSI Center evet o kadar güzel bir uygulama değil ama bu kadar da gömülmez arkadaşım.
-User scenario.
-Mystic Light.

Diğerleri gereksiz ve bellek yiyor evet kurulmamalı.

Ana uygulamasında da hayır yok ki bilgisayar açılırken başlangıçda durmamalı bile kasıyor resmen makine.

MSI Center evet o kadar güzel bir uygulama değil ama bu kadar da gömülmez arkadaşım.
-User scenario.
-Mystic Light.

Diğerleri gereksiz ve bellek yiyor evet kurulmamalı.

Az bile gömdüğümü düşünüyorum. O kadar para verip MSI anakart alıyoruz. Çin malı ürünlerin yazılımlarından beter.

Programı kaldırınca RGB'ler de sıfırlanıyor.
Bu zamana kadar 3 tane MSI anakart kullandım.
1-MSI X470 Gaming M7 AC
2-MSI B560 Tomahawk Wifi
3-MSI x870-e Carbon Wifi (Anlık olarak kullanıyorum)
Hiçbirinde böyle bir problem yaşamadım. Mystic light kurup, ayarlamalarımı yapıp siliyorum. Sonra arkama bile bakmıyorum. :rofl:

Bu zamana kadar 3 tane MSI anakart kullandım.
1-MSI X470 Gaming M7 AC.
2-MSI B560 Tomahawk Wi-Fi
3-MSI X870-E Carbon Wi-Fi (anlık olarak kullanıyorum)
Hiçbirinde böyle bir problem yaşamadım. Mystic Light kurup, ayarlamalarımı yapıp siliyorum. Sonra arkama bile bakmıyorum. :rofl:

B550-A Pro kullanıcısıyım ayarları düzgün yaptığımdan emin olsam bile kullanamadım.