Daha önce Lenovo Legion Y34WZ-30'u alıp iade ettim; iki monitörü yan yana koyduğumda renk kalitesi ve genel performans açısından IPS'ten üstün olduğunu göremedim.
Aslında Y34WZ-30 iyi bir monitör ama renk doygunluğu açısından G274QPF-QD abartı bir monitör olduğu için beğenmemiş olabilirsin. %180 sRGB Volume değerinde çünkü G274QPF-QD. Bu model ise %146.

1756328166724.webp

Tabii HDR istediğin senaryoda Y34WZ-30'dan memnun kalmış olman lazımdı çünkü Mini LED bir monitör.

1756328239442.webp

Bu monitörü bir takip ediyorum. 20 bin civarında stok gelip gidiyor. Hızlı tükenen bir model.

MO32U > MPG 274URF-QD. Eğer uygun fiyatlı bir şey arıyorsanız MPG için stok bekleyebilirsiniz ama OLED kadar iyi görüntü kalitesine sahip olamaz. Başka da kriterlerinize uyan bir monitör görmedim. 35K'ya kadar ne Mini LED ne de QD-IPS yok. Bütçeniz yetiyorsa MO32U alıp geçin. Eğer yetmiyorsa ya MPG bekleyeceksiniz ya da konudaki ultrawide Philips OLED monitörü alacaksınız.

WOLED ise XG27AQDMG'nin aksine bir de mat kaplama var demektir. Gen 3 teknolojileri de yoktur muhtemelen. Aynı paraya G6 daha mantıklı o zaman. Konu sahibinin ihtiyaçlarına göre bir de bu uyuyor; fakat 4K ile yakın fiyattayken 4K olanı seçerdim.
Gen 1 QD-OLED bu :D Bunu almasın bence. Tabii 34" Gen 1 QD-OLED'lerin arasındaki en stabil model buydu. AW3423DWF ve G85B'nin hali içler acısıydı.

Gen 1 QD-OLED bu :D bunu almasın bence. Tabii 34" gen 1 QD-OLED'lerin arasındaki en stabil model buydu. AW3423DWf ve G85B'nin hali içler acısıydı.

O zaman tek çare MO32U, alternatif bir model biliyorsanız o başka tabii. Gerçi konu sahibi bütçe de belirtmedi en ucuz alınabilir bu modeli gördüm. XG27UCDMG de olabilir ama aradaki farka değer mi veya bütçesi çıkar mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman tek çare MO32U, alternatif bir model biliyorsanız o başka tabii.
Konu sahibinin yurt dışı imkanı olsaydı InnoCN 27M2V önerirdim aslında ama stoğunu bulmak epey zor. Bunun yerine GP27U da belki bulunabilir. Bir ara Sinerji Bilgisayar epey satmıştı, Sahibinden'de belki ilanlar vardır. Mini LED IPS her ikisi de. Tam olarak konu sahibinin isteklerini karşılıyor.

Aslında Y34WZ-30 iyi bir monitör ama renk doygunluğu açısından G274QPF-QD abartı bir monitör olduğu için beğenmemiş olabilirsin. %180 sRGB volume değerinde çünkü G274QPF-QD. Bu model ise %146.

Eki Görüntüle 178673

Tabii HDR istediğin senaryoda Y34WZ-30'dan memnun kalmış olman lazımdı çünkü mini LED bir monitör.

Eki Görüntüle 178674

İnanın, çok uğraştım; 3 farklı oynatıcıda 5 farklı film denedim. Tamamen sıkıştırmasız, 65-75 GB boyutundaki Blu-ray versiyon avatar: Suyun yolu'nu izledim ama karanlık sahnelerde detayları göremedim. Ekranda göz yoracak seviyede beyaz bir parlaklık vardı, fakat bu parlaklık sahnelere neredeyse hiç katkı sağlamıyordu. Forumda gezerken bile siyah tema kullanıyorum; mavi linkler bile ölü gibi görünüyordu.

Dosya Ekleri

• 1756328601183.webp
    1756328601183.webp
    50,5 KB · Görüntüleme: 34
Aslında Y34WZ-30 iyi bir monitör ama renk doygunluğu açısından G274QPF-QD abartı bir monitör olduğu için beğenmemiş olabilirsin. %180 sRGB volume değerinde çünkü G274QPF-QD. Bu model ise %146.

Eki Görüntüle 178673

Tabii HDR istediğin senaryoda Y34WZ-30'dan memnun kalmış olman lazımdı çünkü mini LED bir monitör.

Eki Görüntüle 178674

Ben aradaki gama farkını bile hissediyorum sırf bu yüzden AW2725DF'de "Creator" mod yerine "Custom Color" moduna alıp NoVideosRGB ile renk gamutunu sınırladım. Aradaki siyah ve kontrast farkını arkadaş nasıl hissedemedi acaba? Lenovo'nun da renk gamutu bayağı iyiymiş çünkü. HDR'da yok eder G274QPF-QD'yi. SDR için de keza ezip geçer.

İnanın, çok uğraştım; 5 farklı film denedim. Tamamen sıkıştırmasız, 65-75 GB boyutundaki Blu-ray versiyon Avatar: Suyun Yolu'nu izledim ama karanlık sahnelerde detayları göremedim. Ekranda göz yoracak seviyede beyaz bir parlaklık vardı, fakat bu parlaklık sahnelere neredeyse hiç katkı sağlamıyordu. Forumda gezerken bile siyah tema kullanıyorum; mavi linkler bile ölü gibi görünüyordu.
Bu arada internette gezinirken vs. Mini LED bir monitör alırsan Local Dimming'i disabled yapman gerekiyor yoksa mouse imlecini bile hareket ettirirken blooming dediğimiz problemi yaşıyorsun.

Aslında konunun özeti şu: Hangi monitörü veya panel türünü seçersen seç, dezavantajı var. Önemli olan, senin hangi dezavantaja tolerans gösterebileceğin.

Bütçeyi bir şekilde 35-38 bin seviyesine getirdim diyelim. Önerebileceğiniz bir monitör var mı? 5 saate yakın oyun oturumlarım oluyor hafta sonları daha çok. Hikaye veya rekabetçi. 3. nesil bir QD-OLED veya WOLED alırsam bu konuda canımı sıkar mı? Yoksa şu yeni bebekler True Black Glossy Tandem OLED'lerin ucuzlayıp modellerin artmasını beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör: