Bütçeyi bir şekilde 35-38 bin seviyesine getirdim diyelim. Önerebileceğiniz bir monitör var mı? 5 saate yakın oyun oturumlarım oluyor hafta sonları daha çok. Hikaye veya rekabetçi. 3. nesil bir QD-OLED veya WOLED alırsam bu konuda canımı sıkar mı? Yoksa şu yeni bebekler true Black glossy tandem oledlerin ucuzlayıp modellerin artmasını beklemeli miyim?
G8'de mat kaplama, Tizen işletim sistemi ve 2 yıl yanma garantisi var. Ayrıca daha yüksek yenileme hızı sayesinde daha iyi hareket performansına sahip. Eğer hikayeli oyunlar oynuyorsanız fark olmaz fakat rekabetçide fark ettirir.
AOC'da parlak kaplama var ve 3 yıl yanma garantili.
Gigabyte modelde de 3 yıl yanma garantisi var ve parlak kaplama kullanıyor.
İhtiyaçlarınıza göre bir tercih yapabilirsiniz. Gigabyte ve AOC yenileme hızları, boyut ve çözünürlük uyumluluğundan ötürü yüksek ihtimal (%95) aynı paneli kullanıyordur. Aradaki farklar kalibrasyon, HDMI 2.1, KVM vb. farklar oluyor genelde.
G8'in en büyük avantajı Tizen işletim sistemi.
Bu üç modelden hangisi size daha mantıklı geliyorsa onu tercih edebilirsiniz. Mat kaplama yansımaları daha iyi işler, ekranda yansıma pek olmaz fakat parlak kaplama kadar da berrak ve canlı hissettirmez.
True Black veya Tandem OLED'ler ne kadar fiyata gelir, gelirse de bu ne zaman olur bilmiyorum. Belki 3 ay sonra belki 1 yıl sonra bilgim yok.
@Deniz Çakmak, ben olsam XG27AQWMg modelini beklerdim. Gen 4 tandem WOLED ve true Black glossy bir model. Canavar gibi monitör. WOLED'in, QD-OLED seviyesinde renk gamutu verebildiğinin ilk örneklerinden.