Buradan son sürümü indir:

Bu rehbere bakarak uygula:

Konuyu yeniden açmamı Recep bey istedi ve bu konu üzerinden yardımcı olacağını söyledi, açıkcası kendisinin yanıtını bekliyorum, çünkü durum biraz daha farklı ama yine de cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konuyu yeniden açmamı Recep bey istedi ve bu konu üzerinden yardımcı olacağını söyledi. Açıkçası kendisinin yanıtını bekliyorum. Çünkü durum biraz daha farklı ama yine de cevaplarınız için teşekkür ederim.

O konuyu gördüm fakat sorun nedir acaba? İstersen bu videoyu izleyerek de yapabilirsin:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu aslında o konuda ifade ettim ama size özetle daha anlaşılır şöyle söyleyeyim. Cihazım MSI MPG Trident AS 10sc, bu kasanın adresine gittiğimde sürücüler ve BIOS kısmında BIOS sürümü 2021 tarihli şu anki BIOS sürümümle aynı fakat anakartımın destek kısmına gittiğimde oradaki BIOS sürümü 2023, MSI destek bana son sürümün 2021 sürümü olduğunu söylüyor bu bana saçma ve garip geliyor, tek bir BIOS sürümü olması daha sonra güncelleme almaması, yani bilmiyorum.

Ek olarak kasanın BIOS sürümünü flash belleğe atıp M-Flash mode ile baktığımda dosyayı görebiliyorum fakat anakartın sitesinden indirdiğim dosyayı göremiyorum.

@MrLegasov Cihazınızın sadece BIOS sürümü değil, Chipset sürücüsü de çok eski gözüküyor. 2021'den beri güncelleme almayan bir Chipset sürücüsü olduğunu sanmıyorum. Cihazınızda gözüken sürümü değil, anakartınızda gözüken sürümü indirmeniz daha iyi olur.

Cihazınız bu, değil mi?

@MrLegasov Cihazınızın sadece BIOS sürümü değil, Chipset sürücüsü de çok eski gözüküyor. 2021'den beri güncelleme almayan bir Chipset sürücüsü olduğunu sanmıyorum. Cihazınızda gözüken sürümü değil, anakartınızda gözüken sürümü indirmeniz daha iyi olur.

Cihazınız bu, değil mi?

AS-10sc ama MSI destek th ve scnin aynı olduğunu dile getirdi. Şimdi ben normalde Lan, Realtek ve Chipset güncellemelerini anakart adresinden yapıyorum zaten hep öyle yaptım fakat BIOS aldığımdan beri yapmadım. Anakart sitesinden indirdiğim BIOS sürümünü flash belleğe attığınız videodaki gibi attım fakat anakartın arkasında BIOS tuşu yok zira olsa da kasa Slim kasa olduğundan CPU, RAM, vs sökme gibi bir şansım yok daha kötü bir sonuç almamak için kurcalamamam en iyisi, neyse o sürümü flash belleğe attım ama flash mode ekranında görememiştim, tabii ismini değiştirmemiştim şimdi değiştirdim, yeniden denemeli miyim?

Dediğim gibi oldu, flash bellek boş göründü. Konuya faydası olur mu bilmem 2 adet fotoğraf ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 20240315_191119.webp
    20240315_191119.webp
    107 KB · Görüntüleme: 74
  • 20240315_191153.webp
    20240315_191153.webp
    84 KB · Görüntüleme: 74