AJFA

Yetkin
Sosyal Locası
Makaleler
21
Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Ekran Görüntüsü - 2024-10-06 06-21-55.webp

Üniversite için hazırladım laptopu. Her şeyi ayarladıktan, kurduktan ve hazır ettikten sonra KDE Plasma versiyonunu kurmak istemiyorum açıkçası. Zaten laptopu sürekli şarjda kullanıyorum ancak elektrik kesintisi gibi durumlarda olay çıkartmasın diye çözüm arıyorum. Kafamı çevirip ayarı değiştirmek sinir bozucu :D
O masaüstünü kurabilirsin. Sıfırdan kuruluma gerek yok.

KDE Plasma cok daha konforlu bir masaustu. İstersen dagitimini degistirmeden masaustunu kurabilirsin. Yaptigin ayarlar da hiçbir yere gitmez. GNOME'daki bu hata cozulunce tekrar GNOME'a geri donebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru, masaüstü ortamı ayrı kurulabiliyor. Ben direkt sıfır kurulum algıladım. O zaman KDE Plasma'da aynı şey olacak mı deneyeyim.

Abi mümkünse KDE Plasma dener misin? Onda da böyle bir sorun var mı diye öğrenmek için.
Sorun GNOME arayüzündeymiş. KDE Plasma arayüzünde böyle bir sorun yok.

GNOME'daki bu problemin çözümünü bilen, önerisi olan?

Son düzenleme:
Doğru, masaüstü ortamı ayrı kurulabiliyor. Ben direkt sıfır kurulum algıladım. O zaman KDE Plasma'da aynı şey olacak mı deneyeyim.

Sorun GNOME arayüzündeymiş. KDE Plasma arayüzünde böyle bir sorun yok.

GNOME'daki bu problemin çözümünü bilen, önerisi olan?
NInKI.webp

Surdan otomatik rotasyon kapali mi acaba?

Bir de terminale su komutu girmeyi deneyebilir misin? Sonra relogin olmak gerekebilir.

gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.orientation active false

O kısımda rotasyon ile ilgili bir buton yok.

Kodu yazdığımda gelen çıktı:
“org.gnome.settings-daemon.plugins.orientation” gibi bir şema yok