- Makaleler
- 21
Merhaba. Laptopu açmak için güç tuşuna basıyorum. Bastıktan sonra güç düğmesinin ışığı yanıyor, birkaç saniye sonra sönüyor, tekrar çalışmaya çalışıyor. Bazen kapağını yarıya indirince, bazen bataryasını tak çıkar yapınca bazen de birkaç kez bu döngü gerçekleştikten sonra kendiliğinden açılıyor. Laptopu kullanmadığım zaman uyku moduna alıyorum, kapatmaya çekiniyorum bu yüzden 
Bataryası yenilendi ancak eski batarya ile kullanırken de bu sorun mevcuttu yani sebebi başka bir şey olmalı.
DVD-RW açma tuşu bozuktu, açma tuşuna basınca açılmıyordu ben de iğne ile modem sıfırlar gibi açıyordum. DVD-RW'u birkaç kez açıp kapadıktan sonra oldu* bu sorun. Sonradan iğneyle tekrar DVD-RW'u açıp, laptopu kapatıp okuyucunun içerisinde gördüğüm birkaç kabloyu sabote ettim (evde denemeyiniz, bunun yerine direkt okuyucuyu sökün, benim gibi yapmayın) belki bilgisayar algılamaz ve eğer sorun DVD-RW kaynaklıysa, algılamadığı için çözüm sağlanır diye ama değişen bir şey tabii ki olmadı.
*Bence tesadüf.
Düzenleme:
Umarım çözüm önerilerini uygulamam için laptopun içini açmam gerekmez zira üniversite amaçlı kullanıyorum ve içini açıp riske girmek istemiyorum. Belki içini açmayı gerektirmeyecek öneri gelir diye konu açmak istedim bi' umut.
Teşekkürler, iyi Sosyaller.
Bataryası yenilendi ancak eski batarya ile kullanırken de bu sorun mevcuttu yani sebebi başka bir şey olmalı.
DVD-RW açma tuşu bozuktu, açma tuşuna basınca açılmıyordu ben de iğne ile modem sıfırlar gibi açıyordum. DVD-RW'u birkaç kez açıp kapadıktan sonra oldu* bu sorun. Sonradan iğneyle tekrar DVD-RW'u açıp, laptopu kapatıp okuyucunun içerisinde gördüğüm birkaç kabloyu sabote ettim (evde denemeyiniz, bunun yerine direkt okuyucuyu sökün, benim gibi yapmayın) belki bilgisayar algılamaz ve eğer sorun DVD-RW kaynaklıysa, algılamadığı için çözüm sağlanır diye ama değişen bir şey tabii ki olmadı.
*Bence tesadüf.
Düzenleme:
Az önce laptopu kapattım, içini açtım. Birkaç vidayı sökmüştüm, DVD-RW sabitleme vidasını da sökmüşüm. Sonra DVD-RW kapağını açmaya çalışırken kendini saldı. Laptop ile bağlantısı kalmadı yani artık.
Sabote ettiğim kablolar da DVD-RW içerisindeki kablolarmış, laptop ile bağlantısını sağlayan kablolar değilmiş. Ki bu sorun, bu kabloları ellemeden önce de vardı.
Umarım çözüm önerilerini uygulamam için laptopun içini açmam gerekmez zira üniversite amaçlı kullanıyorum ve içini açıp riske girmek istemiyorum. Belki içini açmayı gerektirmeyecek öneri gelir diye konu açmak istedim bi' umut.
Teşekkürler, iyi Sosyaller.
Son düzenleme: