Doğru. İş için MacBook her zaman daha iyi bir seçenek ama bazıları hem iş yapıp hem oyun oynamak istiyorlar o yüzden gaming laptop arıyorlar.

ASUS ROG sıvı metal akması çıkabiliyor.
Acer Nitro 5 ses ve ısı, Nitro 16 sıvı metal akması çıkabiliyor.
Monster ve GameGaraj yakınlar bayağı. Orta diyeyim.
Casper kendim de yaşadım rezalet.
HP Victus kronik hall sensör.
Lenovo kronik anakart yanması.

Yani oyuncu laptopu alacak adam o kadar şanslı biri olmalı ki anlatamam. Çoğu ürün sorunlu. Telefon olsa çoğu markanın bir ücretten sonra tüm ürünleri iyi(samsung S, İphone Pro, Xiaomi Mi vs.)

ASUS ROG sıvı metal akması çıkabiliyor.
Acer Nitro 5 ses ve ısı, Nitro 16 sıvı metal akması çıkabiliyor.
Monster ve GameGaraj yakınlar bayağı. Orta diyeyim.
Casper kendim de yaşadım rezalet.
HP Victus kronik hall sensör.
Lenovo kronik anakart yanması.

Yani oyuncu laptopu alacak adam o kadar şanslı biri olmalı ki anlatamam. Çoğu ürün sorunlu. Telefon olsa çoğu markanın bir ücretten sonra tüm ürünleri iyi(Samsung S, iPhone Pro, Xiaomi Mi vs.)

Bence Apple şu MacBooklar'ın oyun desteğini arttırması lazım yoksa çoğu kişi kronik model kullanıyor.

Bence Apple şu MacBooklar'ın oyun desteğini arttırması lazım yoksa çoğu kişi kronik model kullanıyor.

Ya da firmaların adam gibi ürün üretmesi lazım. Apple her derdim var diyene derman olamaz ki. Madem 50 60 bin TL alıyorsun o zaman adam gibi ürün sunacaksın.

Telefonda en sorunsuz, en az değer kaybeden, en stabil(her ne kadar kapalı sistem olsa da stabil sonuçta) marka hangisi? Apple. Adamlar her cihazını simetrik yapmış üst üste koyunca müthiş duruyor. Bakıyorsun diğer firmalara boş. En uzun süre güncellemeyi de Apple veriyor. Ben samsungcuyum ama Apple'ın hakkını yememek lazım eğer iş için cihaz kullanıyorsan laptoptan tut telefona. Telefondan saate. Kullanıcıya stabil, uzun ömürlü mal satıyor. Keşke her firma böyle olsa. Apple pahalı diyoruz da adamlar parasını hak ediyor en azından.

Bence Apple şu Macbooklar'ın oyun desteğini arttırması lazım yoksa çoğu kişi kronik model kullanıyor.

Ya da firmaların adam gibi ürün üretmesi lazım. Apple her derdim var diyene derman olamaz ki. Madem 50 60 bin TL alıyorsun o zaman adam gibi ürün sunacaksın.

Telefonda en sorunsuz, en az değer kaybeden, en stabil(her ne kadar kapalı sistem olsa da stabil sonuçta) marka hangisi? Apple. Adamlar her cihazını simetrik yapmış üst üste koyunca müthiş duruyor. Bakıyorsun diğer firmalara boş. En uzun süre güncellemeyi de Apple veriyor. Ben samsungcuyum ama Apple'ın hakkını yememek lazım eğer iş için cihaz kullanıyorsan laptoptan tut telefona. Telefondan saate. Kullanıcıya stabil, uzun ömürlü mal satıyor. Keşke her firma böyle olsa. Apple pahalı diyoruz da adamlar parasını hak ediyor en azından.

Hocam, yazılım konusunda MacBook ilk tercihimdi; ama hem benimle beraber alacak kişinin hem de ilk başlarda yardımcı olacak kişinin demesi üzerine, uygulama desteği sıkıntısı çekeceğimi, en azından alışana kadar Windows almam gerektiğini söylediler. Sanal makine ile uğraşma; Windows'un ARM tabanlı uygulama desteği bile çok sağlıklı değil dediler.

Ana odağım yazılım olacak; SSD'nin bir kısmına veya harici bir SSD'ye Linux kurup onunla kullanacağım. Oyun oynamak istediğimde de Windows'a geçip oynarım. Asıl amacı oyuncu laptopu olması değil; yani sadece çıkacak oyunları orta ayarlarda, kasmadan, takılmadan oynatması yeterli. 5070 değil 5060 olmuş 170 değil 140FPS vermiş falan çok dert değil benim için. Genel olarak R6, Valorant, HOI, Cities: Skylines falan oynarım. Bu oyunlarda üzmesin yeter.

65-67 bandında bu istekleri karşılayan en iyi en sorunsuz laptop hangisdir, HP Omen Dell alien falan gördüm.

Yani isteğim fiyat performans canavarı alıp riske girmek değil soğutması iyi olsun bataryası nispeten iyi gitsin 5070 olmasında 5060 olsun oyunda 30 40fps az alayım bana o oyunu akıcı oynatsın yeter.
F/P canavarından çok biraz daha F/P olmayan ama sorunsuz işimi görcek bir PC bakıyorum.

Bunun soğutmasının iyi olduğunu nereden biliyorsunuz? Sonuçta yeni yeni çıkmış bir laptop ve bazıları birçok sorun olduğunu söylüyor, ayrıca fiyat olarak da bu özellikteki birçok cihazdan çok uygun, bu da aklımı kurcalıyor. Detaylı bilginiz varsa söyler misiniz?