Laptopumu yaklaşık 1 hafta evvel sıfır olarak aldım, tüm kurulumlarını güncel şekilde tamamladım.
Boşta (tüm uygulamalar kapalı) masaüstünde iken Afterburner ve NVIDIA Panel'den GPU çalışma frekansına ve sıcaklığına baktığımda sıcaklık 0-50 derece arası gidip geliyor devamlı ve çalışma frekansı da 310-1650 arası sürekli gidip geliyor. Buna ek olarak oyuna girdiğimde ilk defa siyah ekran verip PC'yi resetledi fakat yazan arıza kodunu göremedim.
Öncelikle alakanız için teşekkür ederim. Bilgisayar henüz 6 günlük ve OC yapmadım bahsettiğiniz şeyleri deneyeceğim. Yalnız merak ettiğim asıl nokta ; Laptop tüm uygulamalar kapalı ve Boştayken nvidia ve afete burnerdan izlediğimde GPU çalışma frekansı 100-1700-2200-0 aralığında Sıcaklık ise 0-50 derece aralığında devamlı yükselip alçalıyor. İlk defa karşılaşıyorum
Şu anki NVIDIA güncel sürücüsünden bir önceki veya iki önceki driver’ları temiz kurulum yapıp test edin. Yine aynı sorun devam ederse iade edin. Sıfır ürünlerde bazen sorunlu ürünler çıkabiliyor. Kanıt için sorun yaşanırken telefon ile video kaydı alın. İadeyi elden yapacaksanız bu kayıtları teslim alan yetkiliye gösterin; kargo ile iade yapacaksanız aldığınız video kaydını firmaya mail ile gönderip değişim isteyin.
Garantiye “inceleyip haber vereceğiz” derlerse kabul etmeyin. Üzerinde seri numarası varsa bir yere not edin; aynı ürünü tamir edip geri göndermeleri durumunda bilginiz olur. Bu durumda hakem heyetine başvurursunuz; ayıplı ürün olarak mecburen değişim yaparlar.
Sorunum çözüldü. Güncel Intel grafik kart sürücüsü yükledim ve Windows Update üzerinden yüklenen MSI Center uygulamasını silince sorun çözüldü. MSI sitesi üzerinden kurulum sağladım şu an boşta 180 MHz ve 41 derece olarak sabit çalışıyor mavi ekran hatası da kalmadı. İlginize çok teşekkür ederim
Sorunum çözüldü. Güncel Intel grafik kart sürücüsü yükledim ve Windows Update üzerinden yüklenen MSI Center uygulamasını silince sorun çözüldü. MSI sitesi üzerinden kurulum sağladım şu an boşta 180 MHz ve 41 derece olarak sabit çalışıyor mavi ekran hatası da kalmadı. İlginize çok teşekkür ederim.
Siz kurulumları güncel şekilde tamamladım dediğiniz için biz farklı şeylere yöneldik. Eğer ki baştan “Windows Update üzerinden ekran kartı grafik sürücülerini ve entegre grafik sürücülerini indirip kurdum” deseydiniz, zaten biz size NVIDIA sitesine girip ekran kartınız için en son sürüm driver’ı indirmenizi ve Intel sitesinden entegre grafik sürücünüzün son sürümlerini indirip DDU programını da indirmenizi önerirdik.
Ardından internet bağlantınızı kesin (internet bağlantısını kesme sebebi, yeniden başlattığınızda Windows Update’in tekrar sürücü indirip kurmasını engellemektir). DDU ile Windows Update üzerinden indirilmiş ve kurulmuş olan entegre ve harici ekran kartı sürücülerinizi kaldırın. Sistem zaten yeniden başlatacaktır.
Yeniden başlattığınızda bu sefer harici ve entegre grafik kartınıza ait web sitelerinden indirdiğiniz sürücüleri “temiz kurulum” seçeneğini işaretleyerek kurmanız yeterli olurdu. Sorununuzun çözülmesine sevindim, güle güle kullanın.