Tam olarak hangi CS04-1 versiyonunun kullanıldığını buradan anlamamız zor ama hala V1.5 olmayan versiyon da kullanılmış olma ihtimali var, zira Factory Menu'de 200 Hz için bir ayar yok, maksimum 165 Hz için ayar var.@BerkayZ87, alınabilirliği arttı diyebilir miyiz kısa özetle?
2022'nin 3. çeyreğinde üretilen giriş seviye bir panel kullanılmış. 2025 üretimi monitörde 2022 üretimi panel kullanılması anca MSI'a yakışır bir hareket olurdu.
Ek olarak incelemesi yok ama bu modelin kontrast oranının pek iyi olduğunu sanmıyorum, zira bu paneli kullanıp da kontrast oranı yüksek bir monitör görmedim. MSI'ın ne denli bir arka aydınlatma koyduğunu bilmiyoruz ama inceleme olmadığı için ön yargıda bulunabiliriz.
panel 165 Hz. MSI 200 Hz'e OC ile çıkarmış.- Native 8-bit. Frc veya hi-frc değil.
- A-si TFT ve LCD. Yani MSI Custom backlight kullanmış. A-si en giriş seviye panel yapısı ama bu bütçede artık oxide TFT mümkün değil pek.
- 6-cof driver bulunuyor. Ortalama bir cof sayısı. Kötülerde 4, iyilerde 8 tane olur.
- Hkc diğer markalar kadar iyi bir panel üreticisi değil.
düzeltme: ufak bi' fail yedim
Panelin 2024 Q1 versiyonu olan v1.5 üretilmiş. Bu versiyonunun bütün özellikleri aynı fakat native 200 Hz. Yani MSI'ın kullandığı panel muhtemelen bu.
Incelemesi olmadigi icin bir sey diyemem ama MAG 242F'in daha iyi olmasi icin 1500:1 kontrasta, %140 sRGB Volume degerine ve 400 nit parlakliga sahip olmasi gerek. Bunlara sahip olmasi bile yetmiyor cunku 24G42E bunlari daha ucuza sunuyor, ki MAG 242F bu degerleri %99 sunmuyordur.@BerkayZ87, AOC'un buna göre avantajları nedir sence? Sence diyorum çünkü kağıt üstü yeterli değil
20 Hz için 500 TL falan farka değer mi yoksa AOC mi? 180 Hz OC ise 35 Hz hatrı sayılır bir fark olmaya başlıyor.
@BerkayZ87, AOC'un buna göre avantajları nedir sence? Sence diyorum çünkü kağıt üstü yeterli değil
20 Hz için 500 TL falan farka değer mi yoksa AOC mi? 180 Hz OC ise 35 Hz hatrı sayılır bir fark olmaya başlıyor.
Öyle degil aslında. SRGB renk kapsamını boş bir 500ml su şişesi gibi düşünün. %100SRGB coverage 500ml suyu doldurup doldurmadıgını gösteriyor. Eğer %100SRGB cıkıyorsa 500ml suyu dolduruyor demektir. Ama 500ml yerine 1000ml su dolduruyorsa bu suyun tastıgı anlamına geliyor. Yani daha da fazlası demek. Volume degeri de ne kadar taştığını gösteriyor yani. %100srgb günümüz de elde etmesi en kolay renk kapsamı. Çünkü SRGB renk uzayı dar. Bu yüzden SRGB de volume değerine bakılıyor. Her iki monitör de %100srgb kapsamı olabilir ama birisi %130 srgb volume iken diğeri de %170srgb volume olabilir. Birisi bir damacanayı doldururken diğeri 2.5 litre şişeyi doldurabilir. İkisi arasında cok fazla fark var.@2254, coverage gördüğümüze daha yakın diye hatırlıyorum.