S.K

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda geçtiğimiz günlerde PSU kaynaklı bir sorun oluştuğundan dolayı sistem açılamaz duruma gelmişti. Yakın zamanda kaliteli bir PSU alıp bilgisayarı çalıştırmayı başardım. Fakat bilgisayarı temizleyip baştan topladıktan sonra şöyle bir sorun ile karşılaştım; CPU bilgisayar boşta iken 85-95 dereceleri arasında çalışıyordu. İşlemci soğutucum MSI marka çift fanlı bir sıvı soğutma, sıvı soğutmanın kurulumunu ise CPU Fan'a çoklayıcıyı taktım, radyatör fanlarını bu çoklayıcıya taktım. Radyatörden çıkan 3 pinli girişi ise müsait bir SYS_FAN portuna taktım bunun tam tersini de denememe rağmen sıcaklıklarda farklı bir sonuç alamadım. Termal macun değişikliği ve işlemci ile temas eden bakır kısmın düzgün oturduğuna da eminim. Bu sorunu aşmak için ne yapmam gerekiyor yardımınız için teşekkür ederim aşağıya parçaların modellerini bırakıyorum;
Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 240R 240mm
İşlemci: i5 10600K
Anakart: Gigabyte Z490 Gaming X

WhatsApp Image 2026-05-12 at 13.03.56.webp

WhatsApp Image 2026-05-12 at 13.03.59.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir kontrol yaptım ve burada verdiğim model sorunlu olan sıvı soğutma benimkisinden değil galiba.

Eki Görüntüle 249505

Pompa arızası da meşhurdur MAG serisinde. İşlemciyi düzgün oturttuğundan kesinlikle eminsen, işlemciye oturturken soğutma kısmının altındaki jelatini çıkardım diyorsan, pompa çalışmıyordur da su devir daim etmediği için boşta bile o derecelere çıkıyordur. Araya istersen bir destek talebi oluştur iade vs ile ilgili dönüş yaparlarsa iade et gitsin.