Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2FAN

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Mevcut RTX 4090 ekran kartım arızalandığı için bu süre zarfında en azından bilgisayarımı kullanabilmek adına Intel i9 14900K işlemcim vasıtası ile anakart üzerinden görüntü almak istiyorum. Ancak bunu bir türlü başaramadım ve yardımınıza ihtiyacım var. İlgili görselde Mini DP yazan yerler için bu kabloyu satın aldım.

• Öncelikle kablo doğru mu yoksa yanlış kablo mu satın aldım?
  • BIOS üzerinde yapmam gereken herhangi bir ayar mevcut mudur?
  • Son olarak ekran kartını tamamen sökmem mi gerekiyor?

Pek çok şey denedim ama bir türlü sinyal alamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
600.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yanlış kablo almışsın.

Anakartındaki Mini DisplayPort portları görüntü çıkışı değil, görüntü girişi. PCIe slotlarına taktığın ekran kart(lar)ında eğer DisplayPort mevcutsa bir ucunu ekran kartına, diğer ucunu da anakartındaki Mini DisplayPort portuna takıyorsun ve böylece anakartındaki Thunderbolt portları üzerinden iGPU'yu kullanmadan direkt taktığın ekran kartından görüntü alabiliyorsun.

Sen iGPU'dan görüntü almak istediğin için USB Type-C'yi DisplayPort'a dönüştüren bir adaptör almalısın. Aldıktan sonra da ya direkt Thunderbolt portlarına (5 numara) ya da üstünde DisplayPort logosu olan USB Type-C portuna (8 numara) takacaksın. Bu iki tür portun ikisi de DisplayPort Alt Mode destekliyor gözüküyor. Eğer Thunderbolt portunun kendisinden iGPU'dan görüntü alamazsan bile DisplayPort logolu USB Type-C portundan görüntü alabilmelisin.

1748896296032.webp

1748896619119.webp

1748896458990.webp

1748896469624.webp

Ekran kartından görüntü alamıyorsanız sökün, BIOS sıfırlayın anakarttan görüntü verir.

Görüntü veriyorsa BIOS'tan multi monitör ayarını açın.

Artı -1 Eksi
Oradaki MiniDP portları çıkış değil, giriş. Görüntü alabilmek için DP to Type-C kablo almanız gerekiyor. O portların amacı anakartın üstündeki Thunderbolt çıkışlarına harici monitör için sinyal göndermektir. Sizin anakartınızda görüntü çıkışı destekleyen sadece 1 adet DP destekli Type-C slotu bulunmakta. Yanlış kablo almışsınız.

Oradaki MiniDP portları çıkış değil, giriş. Görüntü alabilmek için DP to Type-C kablo almanız gerekiyor. O portların amacı anakartın üstündeki Thunderbolt çıkışlarına harici monitör için sinyal göndermektir. Sizin anakartınızda görüntü çıkışı destekleyen sadece 1 adet DP destekli Type-C slotu bulunmakta. Yanlış kablo almışsınız.
Çok teşekkür ederim.

Almam gereken ürün bu sanırım değil mi?

Artı -1 Eksi
Yanlış kablo almışsın.

Anakartındaki Mini DisplayPort portları görüntü çıkışı değil, görüntü girişi. PCIe slotlarına taktığın ekran kart(lar)ında eğer DisplayPort mevcutsa bir ucunu ekran kartına, diğer ucunu da anakartındaki Mini DisplayPort portuna takıyorsun ve böylece anakartındaki Thunderbolt portları üzerinden iGPU'yu kullanmadan direkt taktığın ekran kartından görüntü alabiliyorsun.

Sen iGPU'dan görüntü almak istediğin için USB Type-C'yi DisplayPort'a dönüştüren bir adaptör almalısın. Aldıktan sonra da ya direkt Thunderbolt portlarına (5 numara) ya da üstünde DisplayPort logosu olan USB Type-C portuna (8 numara) takacaksın. Bu iki tür portun ikisi de DisplayPort Alt Mode destekliyor gözüküyor. Eğer Thunderbolt portunun kendisinden iGPU'dan görüntü alamazsan bile DisplayPort logolu USB Type-C portundan görüntü alabilmelisin.

1748896296032.webp

1748896619119.webp

1748896458990.webp

1748896469624.webp

Artı -1 Eksi
Çözüm
Yanlış kablo almışsın.

Eki Görüntüle 152253
Eki Görüntüle 152258
Eki Görüntüle 152255
Eki Görüntüle 152256
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için o halde dönüştürü almam yeterli olur sanırım değil mi?

Artı -1 Eksi
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için
Rica ederim.

o halde dönüştürü almam yeterli olur sanırım değil mi?
Evet, bu çalışır fakat linkteki dönüştürücünün USB Type-C'den HDMI'a dönüştürdüğünü unutmayalım. İstersen aynısının DisplayPort'lusunu da alabilirsin, sana kalmış. Her halükarda çalışmalı.

Üstte Teknobiyotik linkli kablo da çalışmalı fakat şahsen yekpare dönüştrücülü kabloları (bu tabir daha açıklayıcı sanki) önermiyorum. Kendi kablonu kendi takma özgürlüğünü veren adaptörlerden al yani.

Ayrıca yazmaya gerek görmedim ama hazır uzun uzadıya yazmışken söyleyeyim; BIOS'dan bir ayar yapmana gerek olmamalı, taktığında çalışmalı. Ha, eğer çalışmazsa BIOS'dan Integrated Graphics Configuration sekmesi altından Initiate Graphic Adapter ayarını IGD'ye çek ve bir de öyle dene.
1748897185175.webp

Artı -1 Eksi
Rica ederim.

Evet, bu çalışır fakat linkteki dönüştürücünün USB Type-C'den HDMI'a dönüştürdüğünü unutmayalım. İstersen aynısının DisplayPort'lusunu da alabilirsin, sana kalmış. Her halükarda çalışmalı.

Üstte Teknobiyotik linkli kablo da çalışmalı fakat şahsen yekpare dönüştrücülü kabloları (bu tabir daha açıklayıcı sanki) önermiyorum. Kendi kablonu kendi takma özgürlüğünü veren adaptörlerden al yani.

Ayrıca yazmaya gerek görmedim ama hazır uzun uzadıya yazmışken söyleyeyim; BIOS'dan bir ayar yapmana gerek olmamalı, taktığında çalışmalı. Ha, eğer çalışmazsa BIOS'dan Integrated Graphics Configuration sekmesi altından Initiate Graphic Adapter ayarını IGD'ye çek ve bir de öyle dene.
Eki Görüntüle 152261

Çok teşekkür ederim. Bu ürünü satın aldım. Belirttiğiniz şekilde denerim olmazsa diğer IGD olarak denerim.

Son olarak DDU ile Nvidia Driver temizleyip ardından bu kablo ile anakart bağlantısını yapmam problem oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Rica ederim.

Bu ürünü satın aldım. Belirttiğiniz şekilde denerim olmazsa diğer IGD olarak denerim.
Hayırlı olsun. Umarım uğraştırmadan direkt çalışır.

Son olarak DDU ile Nvidia Driver temizleyip ardından bu kablo ile anakart bağlantısını yapmam problem oluşturur mu?
Oluşturmaz, hatta yapmasan da sorun çıkarmamalı. Yine de yerinde olsam dediğini yapardım garanti olması açısından, ne olur ne olmaz.

Artı -1 Eksi