seth00

Çalışkan
Yer
İstanbul
Çalışan bilgisayarı kapattım. Tekrar açmaya çalıştım fakat anakart üzerindeki LED’lerde CPU ışığı kırmızı, VRAM ışığı ise turuncu yanmakta ve sistem açılmamaktadır. Çözüm için RAM’leri tek tek çalıştırmayı ve farklı RAM ile sistemi açmayı denedim fakat başaramadım. JBAT ile resetlemeyi de denedim fakat sonuç alamadım. En son BIOS pilini çıkartmayı denedim fakat BIOS pilinde bulunan pimin ortasında siyah bir plastik fark ettim. Bu plastikten dolayı pimi oynatamıyor, pili çıkartamıyorum. Pili çıkartmak için plastik parçayı sökmem herhangi bir sorun teşkil eder mi? Parçayı karta zarar vermeden nasıl çıkartabilirim? Parçayı çıkartmayı denedim ama çok sıkı, bir türlü çıkartamadım. Sistem özelliklerini de detaylıca ekliyorum. Ayrıca pili çıkartmadan çözebileceğiniz tüm önerilere açığım.

• Anakart: MSI PRO B840M-B AM5 DDR5
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek, 96MB (Tray)
  • Ekran kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC 12GB-V
  • RAM: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5
  • SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G 1TB, 6000/4000MB/s PCIe 4.0
  • Sıvı soğutma: James Donkey Lugis JDC240 AIO A-RGB
  • Kasa (PSU dahil): Bitfenix BFC-MH1B75KKGSK-4F MH100 Black, 750W

1762437957671.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışan bilgisayarı kapattım. Tekrar açmaya çalıştım fakat anakart üzerindeki LED’lerde CPU ışığı kırmızı, VRAM ışığı ise turuncu yanmakta ve sistem açılmamaktadır. Çözüm için RAM’leri tek tek çalıştırmayı ve farklı RAM ile sistemi açmayı denedim fakat başaramadım. JBAT ile resetlemeyi de denedim fakat sonuç alamadım. En son BIOS pilini çıkartmayı denedim fakat BIOS pilinde bulunan pimin ortasında siyah bir plastik fark ettim. Bu plastikten dolayı pimi oynatamıyor, pili çıkartamıyorum. Pili çıkartmak için plastik parçayı sökmem herhangi bir sorun teşkil eder mi? Parçayı karta zarar vermeden nasıl çıkartabilirim? Parçayı çıkartmayı denedim ama çok sıkı, bir türlü çıkartamadım. Sistem özelliklerini de detaylıca ekliyorum. Ayrıca pili çıkartmadan çözebileceğiniz tüm önerilere açığım.

• Anakart: MSI PRO B840M-B AM5 DDR5
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek, 96MB (Tray)
  • Ekran kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC 12GB-V
  • RAM: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5
  • SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G 1TB, 6000/4000MB/s PCIe 4.0
  • Sıvı soğutma: James Donkey Lugis JDC240 AIO A-RGB
  • Kasa (PSU dahil): Bitfenix BFC-MH1B75KKGSK-4F MH100 Black, 750W

Eki Görüntüle 199336
RAM, anakart ve soğutucu (montajı) baş şüpheli.

Sistem ne zaman toplandı? Sorun yaşanmadan önce işlemci soğutucusunu söküp taktınız mı?
Sistem 5 Eylül tarihinde toplandı. 2 aylık bir sistem, toplandığı günden beri hiçbir şekilde kasanın içini açmadım.

RAM, anakart ve soğutucu (montajı) baş şüpheli.

Yapmamı önerdiğiniz bir şey var mıdır?

Sistem 5 Eylül tarihinde toplandı. 2 aylık bir sistem, toplandığı günden beri hiçbir şekilde kasanın içini açmadım.

Yapmamı önerdiğiniz bir şey var mıdır?
Şu an ilk seçenek olarak soğutucu montajını tekrar yapmayı deneyin. Sökün, macunu temizleyin, macunu yenileyin, soğutucuyu montajlayın. Vidaları sonuna kadar sıkmayın, bir miktar pay bırakın.

Diğer seçenek anakart. A620 ve B840 doğrudan Red Flag. Ne PBO ne CO ne RAM zamanlaması yapılamıyor.
Bana diyeceklerki bu kartı kullan üstüne para vericez anca o zaman kabul ederim..

Son olası seçenek RAM'ler. RAM'in içindeki çip çöp.