Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba,

Dönüştürücüde 2 çentik bulunuyor ve biri diğerinden daha kısa, anakarttaki yuvada da aynı şekilde, buna göre dönüştürücüyü dikey olarak M.2 SSD size doğru bakacak şekilde montajlamalısınız.

Dönüştürücünün takılacağı yuva (PCI-e X1 yuvası):

H610M-E.webp
Merhaba,

Dönüştürücüde 2 çentik bulunuyor ve biri diğerinden daha kısa, anakarttaki yuvada da aynı şekilde, buna göre dönüştürücüyü dikey olarak M.2 SSD size doğru bakacak şekilde montajlamalısınız.

H610M-E.webp

Çözüm
Merhaba,

Eki Görüntüle 128442

Teşekkürler, detaylı bilgim olmadığından emin olmak istedim. Ekran kartıyla teması falan olur mu diye düşünmüştüm.

Teşekkürler, detaylı bilgim olmadığından emin olmak istedim. Ekran kartıyla teması falan olur mu diye düşünmüştüm.
Rica ederim. Görsele bakılınca yeterli mesafe var gibi gözüküyor, yakın dursa bile temas edeceğini pek düşünmüyorum.

Dönüştürücü ile kullanacağım SSD'ye Windows kursam nasıl olur? Anakart üzerine 1TB, dönüştürücüye 500GB takmayı düşünüyorum.
Ben olsam dönüştürücü ile kullanacağım SSD'ye işletim sitemi kurmazdım, daha çok depolama ve oyun amaçlı kullanırdım.

Ben olsam dönüştürücü ile kullanacağım SSD'ye işletim sitemi kurmazdım, daha çok depolama ve oyun amaçlı kullanırdım.

Kendi düşüncem 1TB SSD'yi anakarta takıp oyunları kurmaktı, 500GB olanı ise dönüştürücü ile işletim sistemi kurmaktı. Tam tersi olarak konumlandırmak gerekiyor o zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi düşüncem 1TB SSD'yi anakarta takıp oyunları kurmaktı, 500GB olanı ise dönüştürücü ile işletim sistemi kurmaktı. Tam tersi olarak konumlandırmak gerekiyor o zaman.
Teknik olarak doğru veya yanlış diyebileceğim bir tecrübe yaşamadım bu konuda ancak tercih meselesi diyebilirim.

PCI-e 3.0 X1 slotuymuş. SATA 3 SSD ile kapışırsınız.
Chipset üzerinden iletişim kurduğu için M.2 portuna göre daha fazla, SATA portuna göre daha az gecikme sunacaktır.

Oyunları birden fazla SSD'ye kurabilirsiniz. Elinizdeki güzel SSD'yi M.2 portuna takın ve işletim sistemini ona kurun. Sanal belleği de ona ayarlamanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: